Hej jeg er Ditte Munch-Andersen

Jeg hjælper kvinder, som bokser med deres forhold til mad, krop og spisning.

Det er min fornemmeste opgave at hjælpe dem med at få kontrollen over deres spisning tilbage en gang for alle.

Jeg er uddannet psykolog på Københavns universitet, er autoriseret i Danmark og har en efteruddannelse indenfor kognitiv terapi. Jeg har mere end 15 års erfaring som psykolog og har hjulpet kvinder med at stoppe deres overspisninger siden 2007. 

Her er sandheden om min fortid, som sukkerafhængig overspiser

Jeg kan huske, at jeg prøvede at tabe mig første gang, da jeg var omkring 11 år gammel. Jeg var normalvægtig, men ikke så tynd, som nogle af de andre piger i klassen og jeg kan huske at især ønsket om en flad mave fyldte for mig. Jeg husker ikke at slankekurene fyldte så meget i mine teenageår, men måske husker jeg forkert. Der hvor jeg for alvor husker, at tankerne om mad kom til at fylde var i mine 20’ere. Det var der, hvor man ikke måtte spise fedt og den tog jeg til mig.

Jeg tænkte på mad non-stop. Det var det første jeg tænkte på, når jeg vågnede og det sidste jeg tænkte på om aftenen. Jeg svingede mellem at spise ekstremt kontrolleret (og fedtfattigt) og store slik, is og chokolade-orgier.

Det fortsatte faktisk til jeg var sidst i 20’erne. Det var ikke en del af mit liv, som jeg talte med andre om. Det var simpelthen for pinligt. Især fordi det slet ikke matchede med det billede jeg selv og andre havde af mig, som en der ellers havde rimeligt godt styr på det med at spise sundt.

For mig skete det store skift, da jeg som 29 årig fik mit første barn. Jeg var udmattet!!

Så udmattet, at jeg for første gang i mange år ikke orkede at tænke over, hvad jeg spiste.

Og så skete det utrolige. Jeg tabte graviditetskiloene og jeg nåede min normalvægt. Jeg stoppede med at overspise, fordi min vægt ikke længere var så vigtig for mig. Det er nemlig den irriterende sandhed omkring overspisninger og vægttab. Jo mere du VIL kontrollere, hvad du spiser, jo mere taber du kontrollen.

For at gøre en lang historie kort. Så ledte det mig til at læse alt den litteratur omkring spisning, overspisning og spiseforstyrrelser, som jeg kunne opstøve. Jeg omsatte min personlige erfaring til noget, jeg som psykolog vidste, at alt for mange kvinder boksede med, ligesom jeg havde gjort det i så mange år.


I dag er mit forhold til mad godt.

  • Jeg overspiser ikke
  • Jeg tænker oftest først på mad, når jeg er sulten
  • Jeg har en stabil vægt og stabil energi i løbet af dagen
  • Jeg bliver ikke længere fristet af slankekure, detox og andre quick-fixes i damebladene


DSC03868 (1)

Min historie kommer selvfølgelig dig til gode. For jeg har siden 2007 hjulpet andre kvinder til at få et godt forhold til mad og nå deres normalvægt.

Jeg har gennem årerne videreudviklet og forfinet metoden. Senest her jeg i 2015 samlet det hele i mit forløb “Få krammet på din sukkertrang” som findes i 2 formater. Som et onlineforløb og som en 2 dages workshop. Her får du glæde af alle mine (og mine klienters) erfaringer, samlet på en let og tilgængelig måde.