Blog

Vægttab er IKKE lige let for alle

Vægttab er IKKE lige let for alle

I princippet er det jo enkelt, det med vægttab.

Hvis du spiser færre kalorier end du forbrænder, så taber du dig.

MEN

Der er et hav af individuelle faktorer for os alle sammen, som gør det mere eller mindre enkelt at tabe os.

  1. Er der ro på dit liv pt, eller føler du, at benene konstant bliver fejet væk under dig?

  2. Har du masser af tid til at prioritere dig selv og din sundhed, eller er dagene planlagt ned til sidste minut?.

  3. Er du sådan en der spiser når du bliver ulykkelig, eller mister du appetiten?

  4. Bli…

Læs mere…

Hvorfor du højst sandsynligt tager mere på af at spise op, end din bedstemor

Grænsesætning og overspisninger (1)

En del af os har lært at spise op som børn, og har du også lært, at det at levne er en (døds)synd, så kan det føles næsten umuligt ikke at spise op. 

Men der er en god grund til at du skal lære at levne. For selvom din bedstemor måske ikke blev overvægtig af altid at spise op, så vil du højst sandsynligt spise mere end du har behov for, hvis du gør det samme. 

For portionsstørrelserne er blevet markant større gennem årene. Her vist med burgere: 

Nu var McDonalds burgere selvfølgeligt ikke s…

Læs mere…

Grænsesætning og overspisninger

Grænsesætning og overspisninger
Vi lærer, at hvis vi skal passe på os selv, så skal vi være tydelige om hvad vi vil have/ ikke have. Det er også rigtigt, men ofte sidestiller vi god grænsesætning med at fortælle andre, hvor skabet skal stå. 

Det kom for eksempel til udtryk da jeg for nylig snakkede med en kvinde, som igen og igen havde sagt til sin mand, at hun absolut ikke ville have at han havde slik og kage i huset. Håbet havde selvfølgelig været, at han mødte hende med forståelse og opbakning, men hendes mand blev irr…

Læs mere…

Bygget af peanutbutter og Marabou med nødder

Beige Beauty Coach Blog Header (3)

Vi laver nogle gange sjov med, at vores søn er bygget af peanutbutter og lys Marabou med nødder. Hans fødsel var nemlig startskuddet til, at jeg kom ud af mine overspisninger ved at bruge mindful eating. Eller med andre ord, ved at gøre alt mad tilladt, så følte jeg ikke længere behov for at spise store mængder på en gang. Det var en fantastisk følelse, nu var både peanutbutter og lys marabou tilladt og jeg tog ikke engang på af det, fordi jeg stoppede når jeg var mæt. 

Win-win. 

Bortset fra, …

Læs mere…

Hvorfor tager jeg det hele på igen- og igen?

9a62eb99-4541-4a45-8e75-d72c2165f725 2

Bump-blævre-bump-blævre...

Jeg var på vej hjem fra en veninde. Min cykel bumpede over de Københavnske brosten og for hver brosten blev jeg mere og mere ked af det. For det var ikke mange uger siden jeg havde kørt helt samme rute, bump, bump, bump - men uden den efterfølgende blævren. 

Lad os lige starte med at skrue tiden et par måneder tilbage. 

Jeg havde netop afsluttet 3 år på Uni og havde taget et panik-job i Nyhavn. Jeg skulle derfor bruge det meste af sommeren i et halvmørkt lokale, hvo…

Læs mere…

Faste og overspisninger

faste-overspisning

Da jeg forleden lagde et opslag op om faste og overspisning på sociale medier fik jeg lidt forskellige tilbagemeldinger. 

  • Nogle kunne genkende at faste udløser overspisninger for dem. 
  • Andre fortalte at netop faste hjalp dem til at holde deres cravings i skak. 

Jeg vil ikke underkende nogles oplevelser. Ligesom slankekure virker for en procentdel,  vil faste helt sikkert også gøre det. Det jeg kan sige noget om er generelle tendenser og her er studier ret klare i spyttet. 

  • Faster du i …

Læs mere…

Stop med at underspise for at tabe dig hurtigere

31. komplimenterer for et vægttab

Jeg ved godt at du har lyst til at spise så lidt som muligt. Alle dine gamle slankekurstanker hiver i dig og hvisker dig i øret, at det du ikke spiser nu, aldrig kan komme dårligt igen. 

Jeg kan så godt forstå, at du bare så gerne tabe dig og jeg kender den desperation, når kiloene sidder som super-limet til kroppen.

Så jeg forstår godt, at du får lyst til at tabe dig lynhurtigt og derfor spiser så lidt som muligt. Du er så træt af din overvægt, den bløde mave og lår, at du ville gøre hvad som…

Læs mere…

Kan du udholde glæde?

Kan du udholde glæde

Jeg kan huske en cykeltur gennem København. Jeg var midt i 20'erne, solen skinnede og jeg havde lige drukket en kop kaffe med en god veninde.

Jeg var glad på den der boblen i maven måde, og så kørte jeg lige hen til nærmeste Netto og købte en masse slik. En time senere var den følelse slukket og erstattet af kvalme og selvlede.

Hvorfor skulle jeg ødelægge en god dag med en overspisning?

Jeg fandt ikke svaret den dag. Den dag var jeg bare opmærksom på, jeg på meget kort tid havde præsteret at sa…

Læs mere…