Blog

Det du ikke får at vide om Mindfull Eating

Måske har du hørt om Intuitive Eating eller Mindfull Eating. Eller med andre ord ideen om, at hvis du lytter til din mavefornemmelse og spiser det du intuitivt har lyst til og så stopper, når du er mæt. Så vil du med tiden få lyst til mest af det sunde og lidt af det usunde og mindre mængder. Det er ikke usandt – sådan oplever nogle kvinder det. Men der er en stor gruppe kvinder, som oplever metoden, som at løbe hovedet mod en mur igen og igen. Det kan skyldes to ting: 1. Du kan ikke mærke når d…

Read more…

Sådan stopper du trøstespisning

sådan stopper du trøstespisning

Jeg har netop haft en samtale med en kursist, som jeg har fået lov at dele med jer. Jeg snakkede nemlig med Pia, som har været igang med Successful Eating i et par måneder. Hun er en ret erfaren trøstespiser og det har faktisk været hendes største bekymring, om hun ville være i stand til at stoppe med hele tiden at sabotere sit vægttab med trøstespisning. 

Nå men jeg vil springe direkte til successhistorien, for det er faktisk lykkes for Pia at skære 90 % af sin trøstespisning væk, og når hun a…

Read more…

Er du for optimistisk?

Er du for optimistisk?

Er du en glasset er halvt fyldt, eller halvt tomt type?

Det kan nemlig have indflydelse på din spisning og din evne til at holde fast i en kostomlægning.

Er du en evig optimist, ja så kan det faktisk spænde ben for dine nye, sundere vaner.

For optimisten starter på de nye vaner, og går det godt den første uge, ja så ser optimisten ingen grund til at tro, at det ikke vil fortsætte.

Eller med andre ord, optimisten mangler den sunde skepsis der fortæller dem “hov vent lige, selvom det er fedt, at det k…

Read more…

Det vi kan lære af de unge kvinder!

to helt unge kvinder snakke om deres kroppe

Jeg var nede og træne her til morgen og overhørte to helt unge kvinder snakke om deres kroppe.

Der stod de; helt unge, smukke og så faste i kødet som de nogensinde bliver - og fortalte hinanden om alt det de gerne ville ændre ved sig selv. En ville gerne tabe sig på overarmene, mens den anden følte at hendes hofter var for brede.

Du kender nok samtalerne og måske kender du også til at stå, som mig, og være ældre og tænke; “STOP, se jer i spejlet, I er så smukke, som I er”.

Det der gør sådan en samt…

Read more…

Lise knækkede vægtkoden

Lise knækkede vægtkoden

Lad mig fortælle en historie om Lise. Hun havde brugt år på at forsøge at tabe sig og jeg tror godt jeg kan tillade mig at sige, at hun havde forsøgt (næsten) alt, men intet så ud til at virke og hun var med årene begyndt at føle, at det var en håbløs drøm at komme tilbage til en sund normalvægt.

Men en dag hørte Lise om Succesful Eating og besluttede sig for at give vægttabet én sidste chance. Ærligt var hun ikke ret optimistisk for hun havde jo mildest talt ikke haft så meget succes med projekt…

Read more…

Førstehjælp, hvis du har lyst til at overspise i dag

Førstehjælp, hvis du har lyst til at overspise i dag

Jeg skriver til dig i dag, fordi jeg ved, at vi alle nogle gange har lyst til at overspise. Der kan være mange grunde til, at vi har det sådan, men det er vigtigt at huske, at det ikke altid handler om mad.

Nogle gange opstår trangen til at overspise, fordi vi føler os stressede, ængstelige eller kede af det. Vi griber måske ud efter mad som en måde at trøste os selv på, eller dulme vores følelser. Men hvad vi ofte ikke tænker over i situationen er, at overspisning kun vil få os til at føle os væ…

Read more…

Når "normal" spænder ben for dit vægttab

Når "normal" spænder ben for dit vægttab

Jeg plejede at tro, at jeg vidste, hvad der var normalt, når det handlede om at spise. Jeg troede, det var normalt at spise store portioner is, at spise slik til man fik kvalme og at have svært ved at stoppe med at spise, når jeg først var begyndt.

Men så begyndte jeg at tænke over, hvor jeg havde lært de regler.

Jeg indså, at min definition af normalspisning var baseret på, hvad jeg havde set i min barndom. Min familie spiste på samme måde, så jeg troede, at det var det, der var normalt. Men hvad…

Read more…

Hvordan Kristina fik success med sit vægttab

Hvordan Kristina fik success med sit vægttab

I dag vil jeg dele Kristinas historie, en af mine "Successful Eating"-kursister som har haft utrolig stor succes med at tabe sig og ændre sit forhold til mad.

Kristina plejede at bruge chokolade og overspisning som en måde at håndtere sine følelser på. Hun følte sig ofte overvældet eller stresset, og hun vendte sig mod maden for at finde trøst. Det førte til, at hun tog på i vægt og blev mere og mere utilfreds med sin krop.

Kristina besluttede sig for at deltage i "Successful Eating"-programmet, f…

Read more…