Overgangsalderen øger din risiko for overspisninger

Beige Beauty Coach Blog Header (1)

Jeg ved ikke med dig, men for mig var overgangsalderen ikke noget jeg beskæftigede mig ret meget med, før den ramte mig selv.

Men nu hvor jeg er blevet opmærksom på den, så kan jeg se, at en stor del af mine nye kursister er kvinder lige omkring overgangsalderen. Jeg ved jo ikke præcis hvorfor de opsøger mig nu, og ikke for 10 år siden, men jeg kan godt forstå timingen. 

For det er sådan, at der er 2 tidspunkter i en kvindes liv, hvor vi er i højrisiko for at udvikle forstyrret spisning. 

1. I teenageårene

2. I overgangsalderen.

Man kan se, at det har en sammenhæng med ændrede østrogenniveauer, men en anden hypotese, som jeg hælder til, er at de kvinder som måske nok har haft et lidt anstrengt forhold til krop og vægt i årevis. De har indtil overgangsalderen kunnet kontrollere vægten med en kur i ny og næ og en ekstra løbetur. 

Men når de så rammer overgangsalderen, så sker der det, at det hele føles lidt sværere. Det er pludseligt sværere at holde vægten, sværere at give den gas på løbeturen og resultatet bliver for mange, at de tager på.

Som en klient sagde til mig for nylig: 

"Jeg plejede godt at kunne overspise i weekenden, men efter overgangsalderen kan jeg bare ikke holde vægten. Før kunne jeg spise 80/20, nu føler jeg at det eneste der kan få vægten ned er 100% low carb" 

Hvis du overspiser, eller kender til problemerne ved restriktiv spisning, så kan du måske regne ud, hvad der var sket for min klient i det hun skruede op for den restriktive spisning og besluttede sig for at spise 100% low carb?

Jeps, hun oplevede at hendes spisning blev voldsomt ustabil. Den ene dag var det low carb, den næste mistede hun kontrollen og overspiste- og som resultat, vil jeg mene, at hun endte med at have taget markant mere på i forbindelse med overgangsalderen, end jeg tror hun havde, hvis hun havde reageret på at kroppen ændrede sig, uden at skrue så meget op for restriktionerne, at det kammede over i forstyrret spisning. 

Hvordan kunne det se ud, fx ved at bruge overgangsalderen som en mulighed for at stoppe op og få arbejdet med de psykiske drillenisser der fik hende til at spise på en måde der ikke længere fungerede for hendes krop. Eller med andre ord, hvad var der sket, hvis hun ikke var begyndt at spise 100% lowcarb. Men i stedet havde fortsat med at spise helt normalt, samtidig med at hun lærte ikke at overspise hver weekend? 

Hun er igang med at arbejde med præcis den ændring, så jeg kan ikke fortælle dig hvordan det går på den lange bane. Men det tyder meget lovende.

Vil du guides igennem et forløb der lærer dig at normalisere din spisning (og vægt)? Så er der rabat på mit nye 50 dages forløb, hvor du hver dag i 50 dage bliver guided igennem nye øvelser der tilsammen kommer hele vejen rundt om din spisning og overvægt.

Du kan tilmelde dig her med rabat =>

kh Ditte

Stop med at underspise for at tabe dig hurtigere
Faste og overspisninger