Kan du udholde glæde?

Kan du udholde glæde

Jeg kan huske en cykeltur gennem København. Jeg var midt i 20'erne, solen skinnede og jeg havde lige drukket en kop kaffe med en god veninde.

Jeg var glad på den der boblen i maven måde, og så kørte jeg lige hen til nærmeste Netto og købte en masse slik. En time senere var den følelse slukket og erstattet af kvalme og selvlede.

Hvorfor skulle jeg ødelægge en god dag med en overspisning?

Jeg fandt ikke svaret den dag. Den dag var jeg bare opmærksom på, jeg på meget kort tid havde præsteret at sabotere mit gode humør.

Men over tid gik det op for mig, hvad der havde været på spil den solskinsdag.

Jeg var simpelthen for glad.

Og da glæde er en stærk følelse på lige fod med vrede eller ked af det hed. Så kan det også føles uvant og lidt ubehageligt at være i, hvis ikke man er vandt til følelsen.

Det handlede altså ikke om, at jeg havde en ubevidst mission om at sabotere mig selv. Men om at jeg ikke havde lært at udholde stærke følelser - sådan helt generelt. Og derfor havde jeg udviklet en strategi hvor jeg aldrig lod de stærke følelser være der ret længe- før jeg dulmede dem med mad.

De er selvfølgelig en hønen og ægget diskussion. For overspiste jeg fordi jeg var dårlig til at rumme stærke følelser, eller var jeg dårlig til at rumme stærke følelser fordi jeg overspiste? Min oplevelse er, at jeg blev bedre og bedre til at undlade at overspise OG til at udholde stærke følelser gradvist i løbet af den periode,  hvor jeg stoppede med at overspise.

Hvis du kan genkende at du spiser på følelser, så skal du vide at det er noget du kan opøve! Hvis du har brug for hjælp til det, så kan jeg  lære dig det på Successful Eating forløbet

TIl onlineforløbet

TIl næste weekend-workshop

kh Ditte

Spis næste gang du er sulten – uanset hvad du har spist de sidste 24 timer (eller dage)
Stop med at underspise for at tabe dig hurtigere