Hvorfor du højst sandsynligt tager mere på af at spise op, end din bedstemor

Grænsesætning og overspisninger (1)

En del af os har lært at spise op som børn, og har du også lært, at det at levne er en (døds)synd, så kan det føles næsten umuligt ikke at spise op. 

Men der er en god grund til at du skal lære at levne. For selvom din bedstemor måske ikke blev overvægtig af altid at spise op, så vil du højst sandsynligt spise mere end du har behov for, hvis du gør det samme. 

For portionsstørrelserne er blevet markant større gennem årene. Her vist med burgere: 

Nu var McDonalds burgere selvfølgeligt ikke så relevant for din bedstemor. Men undersøgelser i Danmark har vist at samme tendens gør sig gældende hos os. Bare tænk på slikposer eller sodavand. 

Nu tænker du måske, at det ikke gør så meget fordi du altid spiser hjemmelavet mad. Men her er undersøgelser igen lidt nedslående. For når portionsstørrelserne går op ude, så er vi tilbøjelige til også at servere større portioner hjemme. 

Så derfor er det vigtigt, at du lærer at kunne stoppe med at spise, når du er tilfreds og mæt, men før du er overmæt - og det er ofte noget der kræver at man arbejder med sine tanker - for det kan være super svært at gå fra at være sådan en der altid spiser op, til at kunne levne, hvis man har lært, at andre bliver vrede hvis man gør det.

Hvis du har lyst til at arbejde med spisningen, tabe de ekstra kilo og måske komme tilbage til de gode vaner efter påsken.

Så kan du se mit gratis webinar her =>

kh Ditte

 

Grænsesætning og overspisninger
Jeg er bange for at jeg ikke kan holde til det