Motion og vægttab

Motion som middel

For nogle bliver motion noget de gør on/off uden, at det bliver en langtidsholdbar livsstilsændring. Jeg oplever, at en del af grunden er,at mange motionerer på samme måde, som de går på slankekur. Ligesom du kan spise uhensigtsmæssigt, kan du motionere med et fokus, som fjerner glæden ved at røre sig. For mange bliver motion derfor en sur pligt, fordi den fungerer som et middel til at opnå vægttab og ikke som et mål i sig selv.


To tankemåder som dræber motionslysten:

  • Du har valgt den motionsform der forbrænder flest kalorier, uanset om det er den motionsform, du synes bedst om.

  • Du bruger motion, hvis du har overspist eller spist det forkerte.

Når ens motion er drevet af motivation for vægttab, er det sårbart, fordi ingen er motiverede hele tiden. Derfor bliver det ofte alt eller intet. For mange betyder det at  perioder med hård, hyppig motion,  afløses af inaktive perioder, fordi man er kørt sur i træningen.

Motion med egenomsorg

Når sundhed og velvære er udgangspunktet, vil man være mere tilbøjelig til at have fokus på glæde og egenomsorg og man vil være fleksibel. Det vil sige, at man vil motionere, når man har tid, overskud og lyst. Men har man en dag, hvor man simpelthen ikke kan slæbe sig ud af døren, så vil man lytte til sin krop og give den hvile. Man vil også være mere tilbøjelig til at finde en motionsform, som man kan lide, frem for en der forbrænder kalorier.

Min holdning er derfor, at man bør stile efter at adskille sport fra vægt. Fordi man derved vil være mere frit stillet til at finde en sport, man holder af og derfor har lyst til at fortsætte med i længden.


Kh Ditte

Sæt ikke livet på standby
Kan man tænke sit forhold ihjel?