Livsstilssygdom rammer dig, selvom du er slank

Livsstilssygdom rammer dig, selvom du er slank

Hvis du er slank og overvejer om det er lidt pjattet at få hjælp med din sukkerafhængighed, når dit problem ikke kan ses udenpå, så har jeg en vigtig historie til dig her:

Inge har altid været tynd. Som barn blev hun endda tvunget til at drikke piskefløde og hadede det! Så det med overvægt har aldrig være en bekymring for hende. Hun var en sukkergris og allerede som barn var det at gemme på slik en by i Rusland. Men fordi hun var slank og egentlig godt kunne tåle at tage på, så så hun det altid som en lidt sjov og skæv del af sin personlighed.

Lige indtil hun med alderen udviklede forskellige livsstilssygdomme. Alt for store mængder sukker skåner nemlig ingen, heller ikke de slanke og det mærkede Inge på den hårde måde.

Hun var syg og bange!  Derfor tog hun sin spisning op til total revision og spiser i dag primært rigtig mad. Altså mad, uden for mange (e)numre.

Men sukkerafhængigheden, den er fulgt med, som nissen. For hvor hun før kunne spise en hel kasse Daim uden at blinke, så røg der nu en pose mandler eller dadler.

Hun var FRUSTRERET og følte, at det var på tide, at hun fik arbejdet med de mønstre, som blev ved med at dukke op.

Derfor meldte hun sig på "Successful Eating".

Hun er færdig med forløbet i denne uge og det er gået godt! Hun har arbejdet sig igennem teknikkerne og igår beskrev hun sit udbytte af forløbet sådan her:

Jeg har tidligere spist så jeg overgav styringen til mine umiddelbare behov. Så hvis jeg havde en pose slik eller mandler inden for rækkevidde skulle de bare tømmes. Ved hjælp af kurset har jeg lært at få hjernen med, så jeg stopper op inden jeg forspiser mig.

På forløbet har vi arbejdet sammen omkring de områder, som var vigtigst for Inge:

  • Stoppe overspisninger, også af sunde tingt

  • Turde stå ved at spise sundt, også når hun er sammen med andre

  • Tankerne er blevet ændret, så hun nu overtaler sig selv til IKKE at overspise (før var det modsat)

  • Finde måder at få mere egenomsorg ind i hverdagen

  • Skabe nye vaner, som skaber nye mønstre i hjernen og støtter Inge til at beholde kontrollen

Livsstilssygdomme skåner ikke sukkergrise. Men det ved du jo godt! 

Kh Ditte

Dansk superstjerne planter hemmelig nøgle i sin slager-tekst
Jeg blev altid valgt sidst