Den følelse, når du vågner og har taget 10 kilo på

Den følelse, når du vågner og har taget 10 kilo på

Vågner du nogle dage op og føler dig 10 kilo tungere end igår? 

Det sker faktisk for de fleste kvinder (ihvertfald dem jeg snakker med). 

Det der er vigtigt, når det sker, er ikke så meget at undgå den følelse. Det vigtigste er faktisk, hvad du gør med den. 

Jeg vil lige starte med at slå fast at ingen tager 5-10 kg på på en nat- heller ikke efter en kæmpe overspisning. Så hvad er den pludseligt opståede følelse så et udtryk for? 

  • Du har overspist og føler, at det er klamt. Men du forveksler maden og handlingen med DIG. Måske var maden klam, måske spiste du endda på en klam måde. Men DU er ikke klam! Selvleden kan få dig til at føle, at du er tykkere end du er.

  • Du skammer dig, måske over noget som slet ikke har med mad at gøre. Men fordi, at vi i vores samfund er så optagede af vægt og udseende, så bliver din skam kanaliseret over i bekymringer om vægt og udseende. 

  • Du er stresset, presset eller træt. Din krop er påvirket og det kan du mærke. Men husk, at hvis du har tænkt i vægt i mange år, så kan din måde at tolke kroppens signaler være forvrængede. 

I stedet skal du øve dig i, at opdage at den pludselige følelse af at have taget på er et udtryk for noget andet. Hvad det andet er, kræver nogle gange lidt tålmodighed og detektivarbejde. Men er du med på mit onlineforløb- så hjælper jeg dig hele vejen igennem. Både med at finde frem til, hvor det går galt, og med at finde nye tanker og vaner. Alt du skal gøre er at sende mig en mail! 


Kh Ditte

Hvad skal der i depoterne?
Gør mindre, godt