Dette er ikke en slankekur- selvom du taber dig

Tab dig uden slankekur

Hvis der er en ting der virkeligt kan give mig cravings- så er det tanken om noget jeg ikke MÅ spise. Jeg kan dårligt læse en artikel i et dameblad om, hvordan jeg ALDRIG må spise sukker, før jeg får en umådelig lyst til lidt sødt.

For mig- og mine kursister- er rigide mad-regler den lige vej til en kæmpe overfokusering på mad og alt det vi ikke må spise.

Du har sikkert været på mere end en kur og du har nok også oplevet følgerne:

  • Yoyo-vægt

  • Vilde cravings efter det du ikke må spise

  • Konstante tanker om, hvad du må spise næste gang

Eller som en kursist skrev til mig for nylig “Jeg har brugt 20 år på at være på slankekur – og jeg har taget 20 kilo på”.

Så hvordan kan jeg på den ene side sige, at du kan ændre din spisning radikalt og opnå et varigt vægttab – og på den anden side sige, at du endelig ikke skal gå på kur?

Fordi undersøgelser viser, at mennesker der forsøger at spise efter rigide regler overspiser oftere, end andre mennesker OG de vejer mere.

Det er hele pointen med denne mail.

Vægttab kommer ikke af rigide madregler eller af kalorietælning (tværtimod er det statistisk set opskriften på overspisning og overvægt).

Vægttab opnås ved at skære ned på følgende:

  • Trøstespisning

  • For store portioner

  • Hyggespisning om aftenen

  • Småspisning, eller konstant spisning mellem måltiderne

  • Overspisninger om eftermiddagen. Et knækbrød blev pludseligt til 10 med tandsmør.

Det er dybest set ikke så komplekst. Du ved allerede, hvilken helt almindelige kost der gør både din krop og sind godt.

For sundhed er ikke kun, hvad vi spiser og hvor meget vi motionerer. Sundhed er også, når vi hygger os med vores kære – og for de fleste af os er der meget livskvalitet i at kunne drikke et glas rødvin, eller spise et stykke kage.

At løsningen er enkel betyder selvfølgelig ikke, at det er super let at stoppe med at trøste- eller overspise. Det kræver, at du arbejder med det – og ikke mindst, at du har de rette strategier til at nå i mål.

Strategierne får du på mit forløb “Successful Eating”

Kh Ditte

Ps. hvis du lider af PCO eller diabetes er forløbet også for dig. Jeg dikterer ikke, hvad du skal spise, men hjælper dig til at spise det, der får dig og din krop til at stortrives.

Din indbyggede alarm der sikrer din overlevelse- og opbygger din selvlede.
Begår du denne typiske slankefejl?