Saboterer jeg mit vægttab ubevidst?

Saboterer jeg mit vægttab ubevidst?

“Saboterer jeg mit vægttab ubevidst?“

Sådan spørger en del kvinder. Og ja det gør de nok.
Ikke fordi de ikke gerne inderst inde vil tabe sig. Men fordi de for ofte lader uhensigtsmæssige tanker og hensyn styre deres valg. F.eks oplever mange kvinder en stor angst for at støde venner og familie med deres madvalg. Faktisk i en grad, så de hellere vil tage usunde valg, end at skille sig ud fra flokken og tage et sundere valg for sig selv.

👉 Det kan se sådan her ud:

Mette og Anne har været veninder i mange år. De har masser af ting tilfælles - deler humor og flere interesser. Men over årene har de fået en dårlig vane sammen. Når de ses spiser de nemlig altid store mængder mad. Det kan være “all you can eat”-sushi eller en kæmpe pose bland-selv-slik. Det er faktisk ikke så vigtigt, hvad de spiser, den uudtalte regel er, at når de ses, så spiser de sig i hegnet.

Anne følger forløbet "Successful Eating" og er i den forbindelse blevet opmærksom på dette mønster. Men hun har meget svært ved at tage beslutningen om at ændre det, for hvad vil Mette tænke?
Anne opdager, at situationen med Mette bare er toppen af isbjerget. I store og små madbeslutninger lader hun sig styre af tanker som “Jeg ville gerne tage det sunde valg, men det kan jeg ikke i dag fordi børnene har en legeaftale”

Hun er altså så betænksom, at hun er decideret hensynsløs overfor sine egne behov og drømme.
Det betyder ikke, at hun gerne ubevidst vil sabotere sit vægttab, men det betyder, at hun har brug for hjælp og nye strategier for at nå i mål og så har hun brug for at turde at sætte sig selv først nogle gange.
👉 Kvinder som Anne oplever ofte motivationsproblemer. Simpelthen fordi de er så splittede mellem at gøre sig selv- og alle andre glade.

Kh Ditte

Hvad skal du arbejde med, når du ikke overspiser?
Bedøver du budbringeren?