Bedre selvværd efter vægttab?

Bedre selvværd efter vægttab?

Om du får et højere selvværd efter et vægttab kommer meget an på, hvordan du taber dig. 

De fleste kure er meget sort/hvide, og denne rigiditet fører for mange til et konstant bogholderi af "har jeg været god nok i dag". Det er klart, at den slags konstant målen af eget værd slider på selvværdet. For selvom du taber dig, så vil du sjældent have spist 100% perfekt, og derfor kan du sagtens sidde med en følelse af ikke at have gjort det godt nok, trods et vægttab. 

At tabe dig bør ikke handle om hvorvidt du har været god nok i dag eller ej. At tabe dig bør være en læringsproces, hvor du bliver klogere på dig selv, og din spisning på samme tid. Når du taber dig på den måde, vil du opleve, at dit selvværd får et boost! 

Karina skrev sådan efter forløbet: 

"Jeg vil benytte lejligheden til, at sige tak for denne gang. Jeg har fået fantastisk meget ud af dit kursus, og jeg kan mærke, hvordan jeg virkelig rykker i forhold til min spisning. Jeg er klar over, at dette er vejen at gå, og jeg er fuld af optimisme på, at jeg nok skal kunne komme den rigtige vej i fremtiden. Jeg ser faktisk frem til det. Jeg glæder mig til, at arbejde videre med forløbet på egen hånd, og ikke mindst mærke hvordan jeg kan spænde bæltet længere og længere ind. Jeg kan også mærke på mig selv, at jeg har meget mere selvtillid/selvværd. Jeg hviler meget mere i mig selv. Jeg kan se nu, at jeg virkelig har ’lidt’ en del under, ikke at kunne få min spisning til at fungere for mig. Jeg er fuld af energi, og har masser af gåpåmod. Det føles rigtig godt"

 kh Ditte

Burde du få en anden hobby?
Mit bedste råd, når du ikke orker spise sundt