Sådan udløser dine tanker overspisninger!

Sådan udløser dine tanker overspisninger!

I sidste blogindlæg skrev jeg om højrisikosituationer.

I dag handler det, om de tilladende tanker, som ofte er ubevidste, men udløser overspisninger.

Når du har fundet frem til dine højrisikosituationer, vil du sikkert begynde at opdage, at der kører en indre dialog, før du overspiser. Måske ved du godt med din fornuft, at du godt kan berolige dig selv, uden at spise. Eller at du godt kan hygge uden slik. Men når du står i en højrisikosituation, bliver du presset, og er tilbøjelig til at falde tilbage i gamle tankemønstre. Så kommer du i tanke om det gode ved at overspise, og dine intentioner om at lade være, glider i baggrunden. Nu opstår der tilladende tanker. Det kan være “jeg overspiser i aften, men i morgen løber jeg en lang tur” eller “Jeg går på kur i morgen”. Resultatet vil ofte være, at du kaster alle gode intentioner over bord, og spiser løs. Med mindre du bliver opmærksom på, at du netop har haft en tilladende tanke.

Fordele ved at kende sine tilladende tanker

Hvis du allerede kender dine højrisikosituationer. Så vil næste punkt være at identificere dine tanker, lige inden du begynder at overspise. Nu kan du begynde at udfordre dine tilladende tanker

  • Vil du virkelig løbe en lang tur i morgen?

  • Er det realistisk, at du får det bedre, efter du har overspist?

  • Går du på kur i morgen, og hvor stor succes plejer du at have med det?

Prøv at gå i dialog med de tilladende-tanker, der forsøger at overtale dig til at overspise. Måske kan I sammen finde et godt kompromis?  Det kunne f.eks være, at du spiser et stykke chokolade, og tager dig en lur, hvis du egentlig er træt. Eller det kan være, at du føler dig presset til at tage kage, og beslutter at tage et lille stykke for at smage det, i stedet for at tillade dig selv at overspise.  

Du kan starte allerede i dag med mit online kursus “Successful Eating”.


Kh Ditte

Kender du dine højrisikosituationer?
Varigt vægttab handler ikke om motivation