Test dig selv. Er faste en god idé for dig?

Test dig selv. Er faste en god idé for dig?

Jeg er blevet kontaktet på Facebook med et spørgsmål om faste.

Mange er i øjeblikket hoppet på fastebølgen med 5:2-kuren og der spørges til om det er en holdbar tilgang til vægttab. Ligesom med alle andre slankekure, kan du helt sikkert tabe dig ved at faste, på den korte bane. Nogle vil  dog have en stor risiko for at fasten afløses af overspisninger, så hvis du overvejer at begynde at faste, er der nogle spørgsmål, som jeg synes du skal stille dig selv først:

  1. Vil du faste, for at stoppe med at overspise?

  2. Har du tidligere været på slankekure, som er endt med at du overspiste?

  3. Er det realistisk på den lange bane?

Vil du faste, for at stoppe med at overspise?

Hvis du i en kortere eller længere periode har følt at din spisning har været ude af kontrol, så kan det være fristende med en fastekur. I princippet skal du så kun være på kur 2 dage om ugen og de øvrige dage kan du fortsat overspise, men uden at tage på. Tanken er jo tiltrækkende. Men man kan komme til at overse, at der ligger noget bag kontroltabene og overspisningerne. Noget som du ikke får arbejdet med at ændre, hvis din tilgang er at fortsætte med at overspise 5 dage om ugen. Risikoen er, at du endda skruer lidt op for overspisningerne. Eller begynder at spise mere usundt på spisedagene, fordi det har været lidt synd for dig på fastedagene og fordi du nu kan tillade dig det. Når du så på et tidspunkt ikke længere orker de to dages faste, vil der derfor være en risiko for, at du vil tage mere på, end du har tabt, fordi du har tillagt dig dårlige vaner.

Har du tidligere været på slankekure, som er endt med, at du overspiste?

Du har sikkert erfaringer fra tidligere slankekure med dig, så du kan trække på den viden du har samlet dig her. Hvis du ved fra tidligere, at du normalt afslutter en slankekur ved at spise alt det der var forbudt . Så vil du med stor sandsynlighed have svært ved ikke  at overspise mellem fastedagene, da hver fastedag er som en lille mini-kur du afslutter.

Er det realistisk på den lange bane?

Hvordan ser dit liv ud. Rent praktisk, er det realistisk, at du kan holde 2 fastedage om ugen? Eller vil det ende med at blive til noget bøvlet noget, som du gør mere af pligt, eller droppe hurtigt igen?

Er det ok at prøve?

Ja selvfølgelig! Men vær opmærksom på, at hvis du har svaret ja til de 3 spørgsmål, så vil det højst sandsynligt  trigge den samme slags slankekurstanker, som almindelige slankekure, selvom den er lidt anderledes på overfladen.

Vil du arbejde med de underliggende mønstre bag spisning?

Så prøv mit online kursus “Successful Eating”


Kh Ditte

Hvad er din hobby?
4 strategier til at nyde julefrokosterne uden overspisninger og dårlig samvittighed