Hader du dig selv så meget?

Hader du dig selv så meget?

Hader du dig selv så meget - eller handler det om noget andet?

Her til formiddag har hele familien været ude og plukke frugt. 5 mand høj har vi plukket kilovis af æbler og en kæmpe portion hindbær.

Jeg elsker hindbær, men jeg kan godt være lidt af en nærigpind.

Ikke med det basale, jeg går meget op i gode råvarer. Meeen jeg er ikke typen der lige giver 50 kr for et eller andet fancy drys til min suppe.

Tilbage til hindbærerne kan jeg faktisk ikke huske, at jeg har købt en bakke hindbær helt til mig selv. Det tossede er, at jeg gennem årerne helt sikkert har brugt flere penge på chokolade og slik, end på friske bær.

***

Har du nogensinde tænkt over, hvorfor du ikke under dig selv ordentlig kvalitet?

Har du gladeligt købt en plade Marabou til 30 kr, men følt at hindbærerne til samme pris var lige dyre nok?

Måske har du endda overvejet, om du elsker dig selv nok, når du bliver ved med at give dig selv crap-mad?

***

Jeg mener, at den overvejelse skal vendes på hovedet.

Når du vælger slik og junkfood, så behøver det overhoved ikke at være et udtryk for, at du ikke kan lide dig selv, eller vil dig selv noget dårligt på noget plan.

Derimod har det noget at gøre med Sukkerafhængighed. Vores hjerne er snedig og den finder altid på en troværdig forklaring på, hvorfor du skal købe dit fix. Så når du køber Marabou i stedet for friske bær, så handler det om, at din krop har lært, at den får det største kick fra en sukker/fedt-blanding.

Den behøver ikke være så meget længere!

***

Men afhængigheden kan påvirke dit selvværd!

Når du gang på gang ligger på sofaen, forkvalmet og ærgerlig. Så skulle det da være mærkeligt, hvis det ikke påvirkede dit selvbillede. Især fordi du højst sandsynligt ikke ved, hvad du skal gøre, for at få kontrollen tilbage.

Du prøver at lave aftaler med dig selv om hvad du skal spise, for at se dig selv bryde selv samme aftale øjeblikke efter.

Jeg kan lære dig at bryde den onde cirkel


Kh Ditte

Hvad en aften i rundkreds lærte mig om sukkerafhængighed
Sidder du nu der og spiser i skabet- igen?