Nissen flytter med

Nissen flytter med

Denne historie handler om hjernen, men for at forklare den ordentligt, vil jeg starte med et minde.

Jeg kan lige så tydeligt huske fornemmelsen af at lade hånden glide ned i min barndoms julesok. Især når jeg nu fylder mine børns sokker, så kan jeg helt tydeligt huske fornemmelse. Stoffet der strejfede min højre overhånd, mens jeg rakte efter min gave.

Det er slet ikke en erindring, som dukker op ofte. Men når jeg er i de rette omgivelser, på rette tid af året, så dukker den helt livagtigt op. Jeg er 7 år igen og jeg føler mig frem, før jeg griber om min gave.

Sådan ligger gamle minder dybt indlejret i hjernens struktur. De kan slumre i årevis, for pludseligt at blive aktiverede.

****

Så er det ikke bare dejligt?

Jo, når vi snakker julesokker, så er det fantastisk.

Men nu vil jeg dele et andet minde, som kom til mig i denne uge. Da jeg mødte min mand overspiste jeg stadig (i smug). Derfor havde jeg dengang en vane med at købe slik, når jeg var ude alene, eller når jeg var alene hjemme.

Det havde jeg ikke tænkt på i årevis. Men min hjerne huskede det. Da de rette rammer dukkede op.

I onsdags skulle jeg hente vores søn hos en legekammerat. Jeg ved ikke hvorfor mindet lige blev aktiveret den dag. Måske fordi jeg var ude på egen hånd, hvor jeg ellers har lillepigen med. Men pludselig opstod den stærkeste trang til at købe en pose skod-slik og spise den på vejen.

Jeg gjorde det ikke, men helt ærligt, så var jeg forbløffet over at et sådant gammelt minde kunne dukke så livagtigt op.

Så min pointe?

"You can run but you can't hide"

  • Vaner ligger så snedigt gemt i hjernen, at de dukker op, når du mindst venter det

  • Sukkertrangen vil finde dig- så lær at møde den beredt

  • Du kan ikke løse dine overspisninger ved at undgå fristende steder eller ting. Hjernen vil associere vildere end du kan forestille dig!

På onlineforløbet "Successful Eating" lærer du at håndtere dine tanker og vaner, så du er godt rustet, når gamle minder sætter liv i din sukkertrang. 

Jeg vil elske at hjælpe dig med at ændre dit forhold til mad og spisning på en måde, som ruster dig til, når du møder nye og gamle fristelser.


Kh Ditte

Onlinekurser får du aldrig gennemført
Spiser du på følelser, som Anna?