Spiser du på følelser, som Anna?

Spiser du på følelser, som Anna? trøstespisning

Anna elsker julen og hun glæder sig til juledagene. Men med årene er der sneget sig nogle ekstra kilo på, og det påvirker Annas juleglæde.

Hvorfor tænker du?

——–

Sidste år,  var Anna til juleaften hos sine forældre. Hun havde glædet sig til en aften med hygge, gaver og god mad. Hendes mor skuffede ikke og havde lavet en fantastisk and med alt tænkeligt tilbehør.

Problemet var ikke maden, eller Anna. Men Annas far. Han synes nemlig at Anna skal tabe sig og det siger han gerne ofte og højt. Denne julemiddag var desværre ingen undtagelse og i det hun vil tage et stykke ekstra and, rømmer far sig kraftigt og spørger om hun ikke skal huske at gøre plads til ris a la manden.

Jeg behøver vist ikke at fortælle, hvor ked af det hun blev.

——–

Anna kunne have reageret ved at spise ekstra meget and, for at vise far, at han ikke skulle bestemme. Det gjorde hun nu ikke. Hun reagerede ved at stoppe med at spise og takke nej til dessert.

Men hun spiste nu alligevel. Hun blev nemlig og sov og da de andre var gået i seng, stod hun i køkkenet og spiste alt alt for meget.

——–

Anna håndterer nemlig svære følelser med mad.

Hun bliver ked af det, når andre overskrider hendes grænser. Men i stedet for, at sige fra. Så spiser hun af vrede, frustration og ked af det-hed.

Kan du genkende dig selv i Annas historie?

Så prøv mit kursus “Successful Eating”.


Kh Ditte

Nissen flytter med
Julesmåkage-terapi