Marie åd, som gjaldt det livet

overspisning ædeflip

Nicolai skreg, så det sang for Maries ører.

Hendes 5-årige søn ville ikke gå forbi lego-hylderne i Bilka. Du ved, de hylder, som behændigt kommer lige før hylderne med lune boller og pølsehorn.

Hun tog en dyb indånding og vidste, at når de kom til pølsehornene skulle hun nok få dulmet hans vrede (og sin egen med).

5 pølsehorn på tilbud er vel en lille pris for at få ro.  

1 pølsehorn til Nicolai og 4 til Marie, for hun vidste af erfaring, at pølserne ville lande tungt og trygt i maven. Give hende en timeout, som ville hjælpe hende til ikke at eksplodere af stress og afmagt. 

Marie er netop færdig med mit onlineforløb "Successful Eating".

Ovenstående scene var ikke usædvanlig tidligere, men noget har ændret sig. Marie har lært at udholde ubehagelige følelser, uden at føle sig nødtvunget til at handle på dem. Og hun har opdaget, at når hun bruger den metode hun har lært under forløbet, så kan hun slå to fluer med et smæk. Ikke flere pølsehorn for at dulme nerverne, men heller ikke længere en følelse af at miste fatningen, når Nicolai raser.

Jeg ser det som ringe i vandet. Når vi ændrer et sted, så skaber vi ændringer der rækker langt ud over bare vores spisning.

De strategier du lærer på et område, kan overføres til mange andre. 

Den strategi, som hjælper til ikke at spise, når du er oprørt, kan altså også hjælpe dig til at blive en mere tålmodig forældre.

Men det er faktisk bare én lille ting, strategierne kan bruges igen og igen. Her er nogle af de ting du også kan ændre med helt samme strategier:

  • Stoppe med at ryge

  • Drikke mindre kaffe

  • Se mindre Netflix eller være mindre på Facebook. 

  • Være mindre utålmodig eller mindre opfarende.

Din spisning er som en schweitzer-kniv

Et multi-tool om du vil. 

Når du først har lært metoden, så kan du folde den ud og bruge den på andre områder af dit liv. 

Du kan lære metoden på 6 uger og ændre din spisning for resten af livet. Og har du lyst, så kan du bruge strategierne igen og igen på helt andre områder af dit liv. 


Kh Ditte

Dine overspisninger er en gave
Lad ikke angsten styre din spisning