One size doesn't fit all

vælg vægttab metode


Forleden snakkede jeg med Emilie. Hun motionerer mange gange om ugen. Løb, yoga og alt muligt andet, som hun prøver, og har det sjovt med.

Hun mærker bare efter hvad hun har lyst til og så motionerer hun for sjov.

Den strategi, der virker for hende er:

1. Det er sjovt

2. Det må godt give sved på panden

3. Det skal ikke være noget hun SKAL på et bestemt tidspunkt

Jeg ville ELSKE at have det som Emilie

I mange år, synes jeg faktisk, at netop den strategi, som Emilie har så stor succes med lød så lækker, at jeg selv benyttede den. For det lyder jo tiltalende.

Det eneste problem ved strategien er, at min naturlige lyst til at sidde i sofaen med en bog er ret høj, så overlader jeg motionen til mine lyster, så bliver det helt ærligt ikke til så meget.

Når jeg får motioneret i dag, er det faktisk med den stik modsatte strategi. Jeg har bevidst besluttet mig for at finde en motionsform, som jeg:

1. Kan lide og synes er rar (også mens jeg er igang, det betyder for mig, at det helst ikke skal give for meget sved på panden)

2. Har tid til i min hverdag

3. Kan lægge på helt faste dage og tidspunkter

Når den strategi er på plads, så får jeg motioneret, ellers bliver det alt for ofte ved tanken.

Min pointe er selvfølgelig, at vi er forskellige og derfor virker den samme strategi ikke for alle. Hvis Emilie brugte min strategi, ville hun straks begynde at kede sig og miste glæden ved at røre sig. Når jeg afprøver hendes, så ender jeg på sofaen.

Sådan er det også med din spisning.

Hvis du læser en artikel eller hører om en veninde der har stor succes med en bestemt slankekur, så er det ikke ensbetydende med, at den også virker for dig.  Det kan være dødfrustrerende at stå i, og måske har du svinget mellem at tænke, at det er en møg-kur eller kritiseret dig selv for ikke at kunne få den til at fungere, når nu den fungerer så godt for andre.

Når det går galt, handler det om, at det simpelthen ikke er et strategi, der matcher dig.

For er din spisning oftere styret at tanker og overspisningerne rettet mod det "forbudte", så handler det højst sandsynligt ikke så meget om, at du ikke ved hvad du BURDE spise, men snarere om, at dine gamle vaner og tankemønstre bliver ved med at spænde ben for dig.

Har du styr på kostdelen, men svært ved at få styr på tankerne om maden og spisningen?


Kh Ditte

Lad ikke angsten styre din spisning
Jeg er så vred, at jeg ku'... - spise en kage