Din foranderlige hjerne

hjernen vægttab vaner

Mellem os kan jeg godt afsløre, at jeg oprindeligt ikke fandt at neuropsykologien var det mest sindsoprivende område af psykologien. Men det ændrede sig, da jeg var i praktik i børne-og ungdomspsykiatrien.

Lang historie kort. Jeg endte med at skrive speciale om kognitiv terapis effekt på hjernen- og ja terapi ændrer hjernen og kan i mange tilfælde føre hjernen tilbage til "normal". 

Den viden bygger jeg stadig videre på i dag, når jeg guider mine kursister på mit vægttabsforløb. Det er jo tosset andet.

• Hvis du overspiser og har gjort det i årevis, så har du ændret din hjerne. De forbindelser i hjernen der bliver aktiveret på samme tid, danner et stærkere bånd og vil være mere tilbøjelige til at aktiveres samtidigt på et senere tidspunkt. På den måde får vi indlært vaner som at fredag er lig med slik eller, at vi går fra bordet ubehageligt mætte juleaften.

• Men alt er ikke tabt, hvis du ved, hvad du skal gøre for at ændre din hjerne. Forskerne er enige her. Selvom vi har formet vores hjerne og har fået dårlige vaner, så er det altid muligt at ændre hjernen. I dag ved vi, at det ikke kun er børns hjerner der forandres. Voksne hjerner ændrer sig også løbende, som reaktion på det vi tænker og gør.

Det har jeg tænkt ind i de 6 moduler, som du kommer igennem på mit onlineforløb.

Du får 6 ugers øvelser, designet til at opdage uvaner, ændre dem og sidst men ikke mindst mejsle de nye vaner ind i din hjerne, så det bliver dem, der automatisk dukker op og hjælper dig til at tage de gode madvalg. 


Kh Ditte

Når sukkeret kalder
Lokker de lækre damer?