2 grunde til at du spiser usundt

2 grunde til at du spiser usundt

Så kom efteråret og egentligt ikke på den hyggelige "tage en varm sweater på og drikke the- måde", synes jeg.

Måske er det den varme september, som har forvænt mig. Men jeg føler mig slet ikke parat til kulde, regn og mørke endnu. Så lettere nedtrykt fandt jeg mig selv i 2 lag uld og med en kop kakao foran mig. Hyggeligt. Men det slog mig også, at jeg ikke har drukket kakao i måneder- så hvorfor lige i dag? Jeg tror at svaret skal findes for mange år siden- helt tilbage i min barndom, hvor min far elskede varm kakao på mørke dage. Mønstre for hvorfor og hvordan man spiser, indlæres nemlig tidligt i livet. Og helt uden at opdage det, havde jeg bare fulgt mit manuskript: "Sådan gør du på en efterårsdag". Mønstrene påvirker os alle og de er især interessante for dig, hvis du oplever, at det er de samme situationer der igen og igen får dig til at spise for meget, eller for usundt.

Jeg ser især to måder vores tidlige spisning påvirker i dag

En tidligt indlært strategi:

Hvis du bruger mad som en strategi til at håndtere problemer eller uønskede følelser, så kan du måske genkende, at de voksne omkring dig, da du var barn, brugte mad til trøst? Hvis det endda har været den måde I oftest trøstede på i din familie, så kan det betyde, at du som voksen mangler alternative måder at trøste dig selv på. Derfor bliver det ekstra svært ikke at spise, når du bliver presset.

En vane/tradition:

Det kan også være, at du er vokset op med stærke traditioner, for hvornår og hvad man spiser. Det kan gøre, at du næsten ikke kan forestille dig, at du f.eks. kan hygge uden at spise.


Kh Ditte

Din sult er en røver
Er du til luftkasteller eller handlling?