Når tiden til opladning dræner dig

egenomsorg ekstrovert introvert vægttab

Forestil dig det her: På bordet foran dig står en gammeldags købmandsvægt. På den ene vægtskål sætter du en gul seddel med ordet: Ekstrovert. I ekstrovert-skålen lægger du nu et lod for hver eneste af dine udadvendte aktiviteter; Sociale sammenkomster, undervisning og møder. På den anden vægskål skiver du: Introvert. – og i den skål lægger du et lod for hver af dine indadvendte; Gåture med hunden, alenetid, stille hygge med familien. Lodderne vejer ikke det samme, for nogle aktiviteter giver dig energi og andre tager. Men alt i alt prøver du at opnå en balance mellem det der tager - og giver dig energi. Hvilken side ligger vægten på for dig lige nu? Er der balance eller trænger du til at skabe den? Det er vigtigt fordi aktiviterne på begge sider af vægten er egenomsorg der tanker op på energikontoen for nogle, men ikke nødvendigvis for dig. Vi har ikke brug for lige mange lodder i hver skål, vi har hver vores unikke sweet spot. Derfor kan du også stå i en situation, hvor det der giver din veninde energi virker helt uoverskueligt og trættende for dig.

Før du beslutter dig for, hvor du hører hjemme vil jeg fortælle dig lidt om mig selv

Jeg elsker at undervise og går altid fra undervisning med mere energi end jeg kom med, har nok aldrig deltaget i et møde, hvor jeg ikke har sagt noget og har altid skullet tænke over ikke at bruge for meget tid på at sludre, når jeg var på arbejde. Men jeg har også et dybtfølt behov for at være alene. Jeg bliver bims, hvis jeg altid er omgivet af andre mennesker (inklusiv min familie), og jeg elsker at fordybe mig i en bog. Så hvor lader jeg op? Begge steder! Men begge dele kan også dræne min energi. Det er ikke en statisk ting for mig og for mig giver det god mening, at se det som et løbende regnskab eller en balancegang om du vil. I øjeblikket har jeg små børn og har derfor mennesker omkring mig der stiller konstante krav til nærvær en stor del af tiden. Derfor har jeg i øjeblikket mest kontakt med mine introverte behov for at være helt alene, mens jeg i perioder, hvor pendulet svinger modsat og der er mere alenetid længes efter samvær og den energi det giver mig at snakke og grine med andre. Måske er du en klokkeren ekstrovert og har svært ved at forestille dig hvorfor nogen kunne have lyst til en aften alene. Eller en udpræget introvert med et kæmpe behov for en weekend helt uden planer.

Men vi har alle brug for begge dele, bare i forskellige doser, på forskellige tidspunkter i vores liv.

Så tilbage til egenomsorgen- og i sidste ende din spisning. Når du har tid til at lade op, så vær sikker på, at du lader op med det du rent faktisk trænger til.  For det at blive god til at passe godt på dig selv, er en vigtig del af at kunne ændre dine tanke- og spisemønstre permanent. Det giver dig simpelthen det nødvendige overskud til arbejdet. Egenomsorg er bare en del af den samlede pakke i mit forløb, men du må aldrig undervurdere betydningen af at passe godt på dig selv. Oftest er det det aller bedste sted at starte! 

Du kan starte i dag med mit kursus "Successful Eating"

Kh Ditte

Det karaktertræk vindere besidder
Det er ikke synd for mig