Den dag jeg blev gammel

Den dag jeg blev gammel

Jeg er for nylig fyldt 40.

Og helt ærligt, så var det helt uden traumer og med store forventninger til mit næste 10 år, hvor jeg forventer at sove uden at blive vækket og have mere frihed, efterhånden som børnene bliver større.

Den begejstring strakte sig lige indtil jeg trådte ind af døren hos Synoptik og optikeren kunne fortælle mig, at jeg både havde udviklet bygningsfejl på begge øjne og i øvrigt skulle gå et godt hop op i styrke - aldersbetinget fortalte han mig.

Da dét så var korrigeret kunne jeg ikke længere læse.. Men det løste den rare optiker ved at give mig to forskellige styrker. Et øje der kan læse og et der kan se langt.

Smart tænkte jeg, da han havde lovet mig, at der kunne gå ÅR før jeg skulle have læsebriller.

Knap så begejstret for at have ramt 40 gik jeg hjemad og satte mig ved computeren. JEG- KU- INTET-SE!

Eller det er ikke rigtigt, jeg kunne se bogstaverne, som var slørede og lidt hoppende på skærmen.

Et døgn efter gav jeg op, og købte en læsebrille- som ikke hjalp en dyt.

Det hele hoppede stadig og jeg var ved at gå i panik. Det er trods alt mit job at skrive mails til mine kursister i timer dagligt ( iøvrigt undskyld, hvis I har fået usædvanligt mange slåfejl på det sidste).

Efter to døgn greb jeg telefonen og ringede til optikeren og fik det mest nederen svar jeg har fået længe.

Desværre også et svar der gav virkelig god mening- et jeg selv giver ofte, når det handler om spisevaner.

Men ikke desto mindre et, der slet ikke passede mig.

“Din hjerne skal vænne sig til at se anderledes, jo mere du læser, jo hurtigere kommer du til at kunne læse igen”.

Var jeg irriteret over, at de ikke havde et quickfix- det tror jeg nok jeg var!

Kan jeg læse perfekt nu- en uge senere?

Desværre nej, men det er blevet meget bedre og bogstaverne har igen affundet sig med at stå stille på skærmen.

Mine hjerne ændrer sig og hurra for det.

Pointen med min lille historie?

Når vi vil opnå ændringer er det sjældent super sjovt hele vejen igennem. De færreste nyder at bryde mønstre og ommøblere hjernen. Men kun ved at være vedholdende kan vi opnå de varige ændringer vi allermest ønsker os.

Hvis du gerne (grundigt) vil indarbejde min videnskabeligt gennemtestede (men overraskende simple) metode til at ændre din hjerne og dine tankemønstre,

så du tager meget bedre valg omkring mad og spisning (selv når du sulten som en ulv handler ind på vej hjem fra arbejde)...

Så vil mit online-forløb være din ven.

(– faktisk vil jeg vove den påstand, at det bliver din bedste ven – ikke mindst fordi du har min personlige støtte hele vejen i mål)

Du kan starte i dag med mit kursus "Successful Eating"

Kh Ditte

Den største trussel mod varigt vægttab
Hvor forfængelig må man lige være?