Problemet med din mavefornemmelse

Problemet med din mavefornemmelse

“Hvad siger mavefornemmelsen?!”

Hånden på hjertet synes jeg ofte, at det virkelig er der, det gode svar ligger.

Men min erfaring siger mig, at der er undtagelser, hvor vi slet ikke skal lytte til maven.

  • “Uhh den kage ser lækker ud - måske er jeg faktisk lidt sulten alligevel”.

  • “Jeg har allermest lyst til at sidde i sofaen, jeg dropper træningen i dag”

  • “Salat eller burger… hmm - jeg har mest lyst til burger”

Måske er det åbenlyst. Men lad mig alligevel forklare, hvorfor mavefornemmelsen er en dårlig rettesnor i ovenstående eksempler:

  • I det første tilfælde. Når vi har en craving efter kage, kan vores tanker overtale os til de mærkeligste ting. Endda at få 3. stykke kage til at lyde som en god ide. Så, hvis vi kun lytter til vores lyst og mavefornemmelse, så er der en stor sandsynlighed for, at det er sukkerafhængigheden der vinder.

  • Åhh den træning. Nogle har en naturlig trang til at røre sig- og heldige dem. Selv er jeg lidt en hyggefis, der helst bruger min sparsomme tid i sofaen med en god bog. Og helt ærligt, min mavefornemmelse fortæller mig altid, at en bog vil være bedst.

  • Madvalg- et andet sted, hvor kun få er så heldige at deres mavefornemmelse guider mod et sundt madvalg. Har du prøvet at stå på McDonalds og bestille burger og fritter velvidende, at de også har salater?

Problemet er selvfølgelig, at dine mavefornemmelser kan snyde dig til at føle, at du passer godt på dig selv, mens du faktisk er styret af sukkertrang og gamle, uhensigtsmæssige vaner.

Du kan lære at kende forskel på mavefornemmelse og sukkerafhængighed på onlineforløbet “Successful Eating”


Kh Ditte

Slikhyldernes sirenesang
Jeg synder aldrig