Happy wife happy life

Happy wife happy life

Min veninde lænede sig lidt frem over cafebordet, hvor vi sad og nød en latte over formiddagens summende byliv. Så kiggede hun mig i øjnene og sagde:

“Jeg glemte at fortælle dig, hvad han sagde inden han rejste; “Happy Wife, Happy Life”! - Det er sgu da lidt friskt at sige lige inden man tager på herreweekend!!”

Umiddelbart måtte jeg give hende ret, den var nok heller ikke faldet i helt god jord hos mig. Men da jeg tænkte over det, så var det måske ikke så skævt. 

Som psykolog har jeg set masser af forskning, der alt sammen peger på een ting: Når du tager ansvar for din egen glæde, så smitter det af på din familie.

Og for the record… Mine egne erfaringer fra tusindevis af terapisamtaler med klienter giver præcis det samme billede… Når du vælger at starte forandringen i dig selv, i stedet for at fokusere på udfordringerne hos andre, så føler ALLE i familien, at de bliver mere lykkelige og glade for livet

Det gælder:

  1. Vores sundhed

  2. Vores vægt

  3. Vores lykkeniveau

  4. Og faktisk også vores alkoholforbrug

Så spørgsmålet er, om alle disse videnskabelige undersøgelser taler sandt? Kan en herreweekend i ny og næ… smitte af på hende?

Ja!

Det er der ingen tvivl om, og dybest set ved vi det alle sammen. Vi smitter hinanden med vores humør.

Af samme grund, må vi ikke glemme, at vores egen trivsel, glæde og overskud påvirker vores nærmeste. 

Derfor har jeg en benhård målsætning om hver dag at gøre noget kun for mig.

Så jeg vælger at give MIG til min familie. Ikke et skinnende køkken, men en gladere og friskere Ditte.

DU kan også vælge at prioritere din trivsel. Selvfølgelig også af den simple grund, at det føles godt, at have det godt.


Kh Ditte

Jeg synder aldrig
Sådan lærer du at trøstespise