Inviter dig selv på stranden

Inviter dig selv på stranden

Der er mange steder i mit liv, hvor jeg på ingen måde er perfektionistisk. Har jeg travlt på arbejde kan jeg uden videre finde frem til det der er vigtigst og leve med at mindre vigtige opgaver ikke løses.

Hjemme kan jeg også fint leve med rod i hjørnerne og invitere gæster ind til at se det.

Det er sådan set en grad af “perfektionisme” jeg altid har haft. Eller en manglende grad, skulle man måske sige.

Dér hvor jeg har måttet tage aktivt stilling til, om perfektionisme nu også er så god en ide, har været med min spisning og min krop.

For hvor jeg med både arbejde og rod, intuitivt kan se, at alt ikke behøver at være perfekt for at være godt nok. Så var det i lang tid svært for mig at spise mindre end perfekt uden at få dårlig samvittighed. På samme måde havde jeg år, hvor jeg havde det svært med at gå i badedragt fordi jeg tænkte på, hvad andre mon så.

Betød det så, at jeg spiste perfekt eller var drevet til at bruge timer dagligt i fitnesscenteret?

Sjovt nok ikke.

Det skulle man jo ellers tro ikke?. At høje idealer fremmer motivationen?

Faktisk spiser jeg sundere i dag.

Ikke fordi jeg ikke spiser usunde ting. Men fordi jeg ikke får dårlig samvittighed, når jeg gør det. Og derfor ryger jeg ikke ind i “Nu kan det også være lige meget-tænkning” og udrydder hele slikposen. Så når jeg ikke er perfektionistisk, så er resultatet at jeg stabilt over lang tid spiser sundere.

Det samme gælder min krop. Den er nok ikke meget anderledes end for 10 år siden. Men der er den store forskel, at jeg bruger den anderledes. Jeg tager den med på stranden for eksempel 😊

Vi har alle fået noget med os hjemmefra som har påvirket vores grad af perfektionisme- og hvilke områder vi er perfektionistiske på.

Er dit område også din krop og spisning- så er der en risiko for, at du er endt i en ond cirkel af overpisninger og slankekure. For perfektionisme lokker os ind i en sort/hvid tænkning, som kan være svær at gøre sig fri af.

Det kan føles super frustrerende at stå med alene 

Og det behøver du heller ikke. Det er lige præcis det tankeskift fra perfektionistisk til fleksibel og forandringsklar du lærer på mit onlineforløb successful eating”

 

Kh Ditte

Vil du hellere skuffe dig selv?
Det værste ved en overspisning er..