Bliver du taget ved næsen af madproducenterne?

Bliver du taget ved næsen af madproducenterne?

Da mor var barn var det god skik ikke at spise mellem måltiderne. Men det fik snedig markedsføring gradvist ændret på og i dag er det næsten utænkeligt ikke at spise løbende gennem dagen. Det er en vaneændring, som i sig selv betyder, at vi over en dag spiser mere, end vores forældre og bedsteforældre gjorde. Med mindre, at vi begynder at spise markant mindre til måltiderne.   En anden ændring er størrelsen på portionerne. Kan du huske din barndoms slikpose eller sodavand?   Hvis vi stadig holder fast i at spise 1 pose eller 1 sodavand, så vil vi helt automatisk spise mere end tidligere.  

Dit vægttab og viljestyrke er altså oppe imod stærke (markedsførings)kræfter.

  Derfor må du øve dig i at have et vågent øje på dine vaner.   Når du opdager, at der er sneget sig genstridige kilo på og du undrer os over, hvor de kommer fra, så handler det ofte om ubevidste vaneskift.  

  • Er den kaffe med mælk du plejede at drikke blevet til en latte med meget mere mælk efter I fik ny kaffemaskine på arbejde?

  • Falder du over frugtkurven, nødderne, chokoladerne - selvom du slet ikke er sulten?

  • Har din yndlingschokolade ændret portionsstørrelse?

  Små daglige vaner gør en stor forskel. Og det kan du heldigvis også bruge til din fordel.   Det handler både om de små daglige vaner som kaffen. Men det handler også om dine egenomsorgsvaner, dine sovevaner og dine tankevaner.   Intet er statisk, men hvis du konstaterer, at noget ikke fungerer. Så kræver et vaneskift, at du gør noget aktivt for at skabe en ændring.   Det er her, onlineforløbet “Successful Eating” bliver aktuelt for dig. For hvordan er det lige, at du får omkodet din hjerne,  så du på sigt tager gode valg helt uden at tænke over det?  

Dét og meget mere lærer du på onlineforløbet

Kh Ditte

Hvad vil naboerne ikke tænke?
Hvad er egentligt normalt at spise?