Jeg går lige ind i skabet og overspiser

Jeg går lige ind i skabet og overspiser

Du scanner bilen en sidste gang for beviser. Bagerposen der engang indeholdt 2 romkugler, har du krøllet sammen. Inden i ligger den tomme slikpose. 

Nu gælder det om, at få smidt beviserne ud!

Overspisninger foregår i stor stil i det skjulte.

Det kan være i bilen, eller når du er alene hjemme.

Og du synes, at det er vildt pinligt at blive snuppet i det.

Din frygt er, at andre vil fordømme, hvis de ser, hvad og hvor meget du virkeligt spiser.

Men taktiken har en bagside.

For når du skjuler dine overspisninger, eller bare din mindre sunde spisning fra omverdenen. Så sker der flere ting. 

  • Når du kun spiser sundt sammen med andre, lader du deres tilstedeværelse styre din spisning. Det betyder ofte, at du går hjem med en følelse af afsavn og derfor ender med at overspise det usunde du ikke kunne lide at spise foran dem. Og ofte i langt større mængder.

  • Selvom det er en selvpålagt restriktion, at du ikke spiser usundt eller meget foran andre. Så kan følelsen af, igen ikke at “måtte” spise som du vil vække den indre rebel. Du går derfor hjem og spiser i trods.

  • Du får aldrig testet om andre reelt vil tænke dårligt om dig, hvis du spiser usundt sammen med dem

  • Og vigtigst: Du får aldrig lært at have reel kontrol over din spisning- du er afhængig af at være sammen med andre der kan holde dig i ørerne.

Grunden til, at du ikke lykkes med at stoppe overspisningerne er, at du er offer for din frygt for andres fordømmelse. Derfor stopper du ikke med at overspise, i stedet går dine overspisninger bare under jorden.

På modul 1 og 2 af mit onlineforløb “Successful Eating- tag kontrollen over din spisning”  beskriver jeg psykologien bag og giver dig værktøjerne til ikke bare at stoppe dine overspisninger, men også lære at spise noget usundt sammen med andre- uden at miste kontrollen over din spisning.

Du kan læse om forløbet her

Kh Ditte ps. i morges trak jeg lod blandt de 105 ansøgere om denne omgangs friplads. Lodtrækningen faldt på Betina, som allerede er igang :-) Hun svarede mig kort efter: "Har nævnt for min mand, at jeg har været heldig - og han er b

Kh Ditte

Når jeg er ude, overspiser jeg
Jeg ville spise sundt, hvis bare det ikke var så synd for mig