Det McDonald’s lærte mig om spisning

Det McDonald’s lærte mig om spisning

Jeg arbejdede engang på McDonald's, hvor motto’et “Clean as you go” hersker og dækker over, at hvis man hele tiden sørger for at rydde op efter sig, så bliver der ved med at være rent og pænt.

I modsætning til McDonald's har de fleste af os minimum én rodeskuffe. Her ender månedsvis af ophobede ting. De er endt der, fordi de  ikke rigtigt har nogen plads og måske burde have været smidt ud i første omgang. Til sidst stopper vi med at åbne skuffen, eller vi sætter os nødtvungent til at få ryddet op. Vi anvender altså den modsatte metode. I stedet for “Clean as you go” anvender vi start-stop-metoden.

Så vi har to metoder. En hvor vi kontinuerligt sørger for at rydde op efter os og en hvor vi samler til bunke og så rydder op, når bunken bliver for høj.

De samme to metoder ser jeg anvendt, når det handler om mad og spisning. For ligesom med rod, så kan dårlige vaner også hobe sig op. Kilos overvægt, usunde madvaner, for meget tid i sofaen etc.

Og lige som med rodeskuffen. Så kan du måske indimellem fristes til at vende det blinde øje til dét der ikke fungerer, eller ikke bør have en plads i dit liv og lade det hobe sig op.

Du kan vælge mellem to tilgange

Du kan arbejde med din  spisning kontinuerligt og rydde op i vaner, der ikke længere tjener dig,

 eller du kan samle til bunke og vente med at handle til, når du ikke længere kan holde det ud.

 Sådan lever utroligt mange kvinder.

 Måske kender du den cyklus, hvor sund mad og motion afløses af fastfood, sofatid og bukser der strammer. Når du så er så led og ked af dig selv, at du ikke kan holde det ud, så starter du forfra og taber dig.

 Vægttab, vægtøgning, vægttab…

 Min tilgang handler om at tage lidt ad gangen. Der er ingen der kan præstere at være perfekt, og der er heller intet behov for at spise perfekt. Hvis du arbejder med din spisning lidt ad gangen, så vil du opdage, at du lidt efter lidt er nået til et sted, som du før kun kunne drømme om at nå.

 Derfor er “Clean as you go”, på den lange bane, både meget mere holdbart, men også langt mere effektivt, end start-stop-metoden.

 Metoden kan du lære på mit onlineforløb “Successful Eating”.


Kh Ditte

Efterårstilbud du ikke kan modstå
Findes der et kostråd der stopper dine overspisninger?