Han synes, at jeg skal tabe mig

Han synes, at jeg skal tabe mig

“Efter jeg har mødt min kæreste har jeg taget 5-6 kilo på. Her på det seneste er han begyndt at sige, at han bedre kunne lide min krop, som den var før”.

Sådan hører jeg fra nogle af kvinderne på mit onlineforløb og ofte er de i syv sind, hvad kan man tillade sig at svare- især, hvis man også gerne selv vil tabe sig?

Mit svar er altid det samme.

Det er ALDRIG hjælpsomt at kritisere andre  (eller sig selv) i et forsøg på at skabe motivation for et vægttab.

Men hvorfor så ikke?

Den aller vigtigste grund er, at utilfredshed med egen krop er en af de helt store risikofaktorer i forhold til at udvikle både anorexi og bulimiog langt hyppigere - overspisninger.

Dette er problemer der udvikles gradvist selvfølgeligt. På grund af den onde cirkel krops-utilfredshed så hurtigt kan sætte gang i.

  • Hvis du er led og ked af din krop vil du være tilbøjelig til at gå på skrappe slankekure, for du har ikke tid til at vente- der skal ske noget NU!

  • Hyppige slankekure øger risikoen for at begynde at overspise. Alle begrænsningerne får dig til at crave alt det du ikke må få og pludseligt kan du ikke stoppe igen.

  • Overspisninger øger din selvlede (og vægt) og du får lyst til at gå på en skrap kur-  og sådan kan den onde cirkel køre derudaf..

Og så ender vi tilbage ved den “hjælpsomme” kæreste.

 Ved at kritisere hendes vægt opnår han altså præcis det modsatte af, hvad han ønsker. Han øger hendes selvlede og var hun ikke før inde i den onde cirkel af slankekure og overspisninger, så er der en stor risiko for, at han får skubbet hende ud i den.

Men lad os være ærlige. Vi behøver ikke at have haft en kæreste der kritiserede os, for at være godt utilfredse med vores krop.

 Langt de fleste kvinder er ikke så tilfredse, som de burde være.

  •  Og det er ikke alene ærgerligt, fordi det fodrer tristhed og lavt selvværd

  • Det er også ærgerligt fordi det kan være det, der sætter gang i og vedligeholder et dumt forhold til mad og spisning.

Så hvis du er led og ked af din krop, så kan et vægttab ikke stå alene. Hvis ikke du får arbejdet specifikt med din kropstilfredshed, så er der en meget stor sandsynlighed for, at netop din evige utilfredshed med din krop bliver det, der får dig til aldrig at blive tilfreds med det du har tabt- ofte med den konsekvens, at du giver op og tager det hele på igen.

Hello YoYo-vægt!

Hånden på hjertet- skal du både tabe dig OG arbejde med at blive gladere for din krop?

Så er mit onlineforløb noget for dig for dig! Her har jeg trukket på mine mange års erfaringer med kvinder og vægttab, så du kommer omkring de områder, som er vigtige for at vægttabet bliver livsvarigt! Derfor er der selvfølgelig også en modul omkring kropsbillede og hvordan du bliver gladere for din krop.

 

Kh Ditte

Ingen viljestyrke?
Emnet, der altid får mig op af stolen- hvordan vi lærer nyt