Har du brug for at forpligte dig?

forpligte dig vægttab målsætning

Jeg læste for nylig at Saxo Bank-stifteren Lars Seier Christensen har forpligtet sig til at betale 250000 til enhedslisten, hvis IKKE han når at tabe sig 10 kg inden 1. Marts 2018.

Det er selvfølgelig en måde at gøre det på…

For os andre, er det måske lidt ekstremt.

Men

Strategien med at forpligte sig virker.

Det er vist i undersøgelser at jo mere det “koster” os at forpligte os, jo mere bundne føler vi os af vores løfte.

MEN inden du smider dit vægttabsmål for 2018 på Facebook ;-)

Så skal du lige vide, hvorfor jeg aldrig selv ville gøre som Lars Seier Christensen.

  1. Når man forpligter sig over for andre på en måde, så man ved at ALLE holder øje med, hvad man putter i munden. Så vil ens vægttab være ydrestyrret. Det vil altså ikke være et udtryk for, at man for alvor har lært noget nyt.

  2. Sandsynligheden for, at de tabte kilo ryger på igen er stor. For når ingen længere interesserer sig for, hvad man spiser- og man ikke selv har lært at styre det uden ydre kontrol- så er det ofte = de gamle vaner kommer snigende

  3. Ydre kontrol er for mange = at den indre rebel stritter imod. Selvom man selv har bedt om hjælp til at spise mindre- så føles det ubehageligt, når andre begynder at blande sig. Resultatet er for mange, at overspisningerne går under jorden. Så istedet for at spise fredagsslik med familien, så spiser du det i bilen i al hast (og ikke i små mængder)

Men er der en måde at benytte sig at det gode ved at forpligte sig- uden at få det sure med?

Ja!

Det gør mine kursister i stort omfang brug af- de har nemlig personlig og ubegrænset emailsparring med mig gennen alle 6 uger.


Kh Ditte

Mangler du viljestyrke?
Førstehjælp til julefrokosten