Sådan ændrer dine tanker din spisning

Sådan ændrer dine tanker din spisning

Inden for kognitiv terapi arbejder vi med en model, som vi kalder Diamanten. Modellen viser hvordan tanker, følelser, handling og det kropslige konstant spiller sammen og påvirker hinanden.     Så påvirker du et sted i systemet, så vil du påvirke hele vejen rundt.   Lad os tage et eksempel.   Du er til påskefrokost og er i godt humør, men inden I sætter jer vælger din faster at spørge dig om du da ikke har taget på på det sidste?   Det er indlysende at sådan en kommentar vil påvirke- men lægger du nogensinde mærke til, hvordan den påvirker hele vejen rundt? Altså både dine tanker, følelser, hvordan du har det i kroppen - og i sidste ende, hvad du spiser?     Det er selvfølgeligt super interessant at have fokus på, når du gerne vil stoppe med at overspise fordi det ofte netop er bestemte situationer der kan få dig til at overspise igen og igen.   Så når du vil ændre dine handlinger- altså at du dulmer din ked af det -hed med sukker. Så kan du ændre 3 steder i systemet.   Du kan ændre det du tænker, du kan bevidst lave stressreducerende øvelser og du kan undlade at spise på dine følelser. Uanset, hvor du går ind og laver en ændring vil du ændre hele vejen rundt i diamanten. Det kan altså godt betale sig, at gøre noget nyt.  

Jeg har lavet en video hvor jeg viser, hvad der sker hele vejen rundt i modellen, når vi bliver udsat for den slags oplevelser.

 

  Kan du mærke, at diamanterne med dårlige oplevelser, gamle og nye situationer hober sig op og påvirker din spisning negativ. Så vil det være en god ide, at få arbejdet med dine tankemønstre omkring mad og spisning.   Det guider jeg dig igennem på mit forløb “Successful Eating”. 


Kh Ditte

Kan jeg kræve, at min mand og børn ikke må have slik i huset?
Hvad må du spise i dag?