Gamle vaner er svære at slippe

ændre spisevaner

Da jeg var ude og gå en tur igår gik jeg forbi en kinesisk kvinde. Hun skilte sig en del ud i gadebilledet for, hvor andre gik og nød foråret, så gik hun med maske for at beskytte sig mod forurening.

Jeg kan ikke lade være med at tænke, at når man bor et sted, hvor man ved, at man risikerer luftvejssygdomme, hvis man går ubeskyttet rundt  i en storby, så giver det god mening, at man har rigtigt svært ved at aflægge sig den vane. Også selvom man er taget til et andet kontinent, hvor vi heldigvis har meget renere luft i storbyerne.

Jeg ser ofte det samme mønster hos mine kursister - når det handler om deres spisning altså.

For ofte viser det sig, at grundlaget for de uhensigtsmæssige spisemønstre er lagt pga en krise der ellers forlængst er overstået og som de ellers føler, at de har rykket sig videre fra.

Men når nu f.eks. trøstespisningen startede i forbindelse med et svært brud, en stress eller depressions episode - hvorfor stoppede det så ikke, da du fik det bedre igen?

Det er fordi, at det der startede en adfærd ikke nødvendigvis er det der vedligeholder den.

Altså de svære følelser der grundlagde dine overspisninger. De er for længst væk. Men i stedet er du endt i en ond cirkel af slankekure- dårlig samvittighed og overspisninger.

Nu er det altså den onde cirkel der vedligeholder og ikke den oprindelige udløser.

Derfor giver det god mening at få arbejdet med de spisemønstre, som du for længst er vokset fra- men som stædigt hænger fast.

Jeg hjælper dig gerne, med mit online forløb “Successful Eating”


Kh Ditte

Hvad de fejlslåede slankekure gør ved dig
Forskellen mellem det du ved- og det du gør