Glæder du dig til sweatervejr?

skjule krop i sweater

Glæder du dig lidt i smug over, at vi endelig er ved at ramme en årstid, hvor kroppen kan gemmes væk i store sweatre og jakker?  

Efteråret giver dig måske en følelse af frihed, nu kan du holde fri fra vægttabs-ambitionerne til engang i foråret, hvor du så kan gøre dig sommerklar  

Men hvad nu, hvis det ikke handler om vægt.  

Lad os se på, hvad den tilgang giver dig.  

Umiddelbart kan det jo føles rart at give slip og hygge sig på sofaen uden dårlig samvittighed.  

Men ud over den åbenlyse konsekvens, at du vil ende ud med en vægt der svinger med årstiderne.  

Så er det også risiko for at din tilgang betyder, at der sker noget andet- og langt mere ubehageligt end at svinge x antal kilo op og ned.  

For når du giver slip i nogle måneder- for så at stramme op i andre. Så vil du være i højrisiko for at ende i en ond cirkel af overspisninger.  

Hvorfor?  

Fordi perioder med stramme kostplaner skaber cravings.  

Så når det bliver tid til grill, rosé og alle de andre sommerlækkerier- så skal du da ikke snydes vel. Du har jo fortjent det.   Så du spiser (også mere end du har behov for)  

Sådan kan du sådan set fortsætte i årevis. I en svingen mellem at spise for lidt- og for meget. Måske oplever du endda en følelse af at miste kontrollen helt og være ude af stand til at stoppe igen, når først du er gået igang med at spise.  

Men hvorfor egentlig ikke lære at spise stabilt over hele året? Altså spise på en måde, hvor du ikke forspiser dig. Du kan tænke det som en fusion af dine to spisestrategier.   En måde at spise på, hvor du spiser sundt, men hvor der er plads til lidt usundt.  

For du behøver ikke at takke helt nej for at styre det med lækkerierne. Du kan lære at spise lidt usundt, uden at det ender med at du får tømt posen og ligger forkvalmet på sofaen og fortryder.   

Jeg hjælper dig gerne, med mit online forløb “Successful Eating”

Kh Ditte

Betinas aha-oplevelse
Luk munden og let røven