Kaloriefælden

kaloriefælden

Jeg ved, at jeg ikke er alene om det her.

Selvom det næsten lyder så tosset, at man kunne håbe, at det kun var sket for mig.

Dengang jeg talte kalorier skete det ikke sjældent, at jeg prioriterede at spise en pakke flødeboller til aftensmad- for det svarede jo fint til et aftensmåltid. Jeg fik mit sukkerfix og gjorde det med rimeligt god samvittighed, for jeg tog jo ikke på, når jeg ikke overskred mine daglige kalorier.  

Måske kan du genkende tankegangen?

Rugbrødet der spares væk, så der er plads til chokolade, eller bananen du går i stor bue uden om, for at få plads til en håndfuld lakridser?

Hvis du kan genkende det, så er det helt normalt. For det er præcis den slags byttehandler kalorietælning lægger op til. Det kan føles gratis, men den virkelige pris for den slags byttehandler er ikke en du ser på badevægten.  

Den virkelige pris måler du på din sundhed og dit energiniveau.

For selvfølgelig var det ikke hip som hap for min sundhed om jeg spiste en aftensmad bestående af rigtigt mad, eller om jeg spiste en kasse flødeboller. Derfor handler det, at få et godt forhold til din vægt, krop og spisning også om meget mere, end at vide, hvor mange kalorier du skal spise om dagen.

Det handler om at bryde med års slankekurstanker, som over tid har forstyrret din spisning. Det er et arbejde der kræver, at du bevidst gør noget nyt, for slankekurene sidder på rygraden og mange har brug for nogle nye redskaber for at lære at slippe kurene – uden at ende med at tage på, fordi de så mister kontrollen over spisningen i stedet .  

Præcis den proces væk fra slankekurstankerne, yoyo-vægten og overspisningerne har jeg, som psykolog,  hjulpet kvinder (og enkelte mænd) med siden 2007.  

Vil du have min hjælp til at bryde den onde cirkel?  

Kh Ditte

Pas godt på dig selv
Spiser du på følelser – som Tina?