Spiser du på følelser – som Tina?

spiser du på følelser trøstespisning

Tina er en social kvinde, der elsker hyggeaftener med veninderne og hun glæder sig altid, når de har fundet plads i de travle kalendere og skal mødes alle sammen. Men med årene har hun taget nogle ekstra kilo på, og hånden på hjertet, så har det betydet, at hun ikke længere glæder sig helt så meget til deres middage.

Hvorfor tænker du?

——–

Sidste gang de alle var sammen havde hun glædet sig i flere dage. Både til deres snak, men også til den gode mad hun viste de skulle have. Hendes veninde Stine skuffede ikke og havde lavet en fantastisk middag med alt tænkeligt tilbehør. Problemet var ikke maden, eller Tina. Men Tinas veninde Sarah. Hun har tabt sig 20 kilo inden for det sidste år og er blevet vild med sport. Hun løber gerne 2 gange om dagen og hader, når hun en dag må holde sig i ro. Så Sarah synes, at Tina skal tabe sig og det siger hun gerne ofte og højt.

Denne middag var desværre ingen undtagelse og i det Tina vil tage en ekstra portion, rømmer Sarah sig kraftigt og fortæller, at hun altid kun tager en portion- og hvis hun er mere sulten, så står den på salat.

Jeg behøver vist ikke at fortælle, hvor ked af det Tina blev.

——–

Tina kunne have reageret ved at spise ekstra meget mad,  for at vise Sarah, at hun ikke skulle bestemme. Det gjorde hun nu ikke. Hun reagerede ved at stoppe med at spise og takke nej til dessert. Men hun spiste nu alligevel. For på vej hjem kunne hun ikke lade være med at holde ind ved Netto og købe stort ind.

——–

Tina håndterer nemlig svære følelser med mad.

Hun bliver ked af det, når andre overskrider hendes grænser. Men i stedet for, at sige fra. Så spiser hun af vrede, frustration og ked af det-hed.

Kan du genkende dig selv i Tinas historie?

 

  kh Ditte  

Kaloriefælden
Lindas historie – 4 uger efter start