Alt det du ikke må spise

Alt det du ikke må spise

En helt almindelig, men uendelig misforstået slankestrategi er at undgå alt det du elsker mest. Altså er din absolut yndlingsspise chokolade, så vil det være oplagt at beslutte, at du ikke spiser chokolade den næste måned.

Tanken er selvfølgelig, at du spiser så meget chokolade, at hvis du bare kunne undgå chokolade, så ville du tabe dig. Ideen er fin, men der er et gevaldigt hul i planen, eller faktisk flere Det første hul er, at ved at beslutte dig for at undgå chokolade, så øger du din lyst til netop chokolade. Så du gør ofte opgaven sværere for dig selv med dit forbud, hvis ikke umulig.

Men lad os sige, at det lykkes. Du undgår chokolade den næste måned og du taber dig. Men hvad så nu?

Nu vil du nok gerne begynde at spise lidt chokolade igen - ikke?

Nu løber du ind i din plans andet hul

For det har du ikke øvet dig på. Du har trænet alt - eller intet. Eller med andre ord, du kan afholdenhed eller overspisning.

Men at spise 3 stykker chokolade og lægge resten væk, det har du ikke lært. Så når du har undladt i en måned og nu vil begynde at spise “lidt” chokolade. Hvad tror du chancen er for, at det faktisk bliver “lidt”? Resultatet af din plan bliver højst sandsynligt, at du kommer til at ligge i en evig svingen af strammen op og given los.

Det giver langt bedre mening at droppe alt om at undlade det du elsker! Hvem har også lyst til det?

I stedet skal du lære nogle nye strategier og lære at spise lidt af det lækre uden at overspise. Det kan du lære på mit onlineforløb “Successful Eating”

Kh Ditte

Lindas historie – 4 uger efter start
Nu skal det (læs du) heller ikke blive for kedelig