Det du ikke får at vide om Mindfull Eating

Problem Mindfull Eating Intuitive Eating

Måske har du hørt om Intuitive Eating eller Mindfull Eating.

Eller med andre ord ideen om, at hvis du lytter til din mavefornemmelse og spiser det du intuitivt har lyst til og så stopper, når du er mæt. Så vil du med tiden få lyst til mest af det sunde og lidt af det usunde og mindre mængder.

Det er ikke usandt – sådan oplever nogle kvinder det. Men der er en stor gruppe kvinder, som oplever metoden, som at løbe hovedet mod en mur igen og igen.

Det kan skyldes tre ting:

1. Du kan ikke mærke når du er mæt og det er et problem, når man har opbygget en hel teknik omkring at spise med sin sult og mæthed. For hvornår skal du så stoppe?

2. Du er sukkerafhængig. Måske kan du mærke, hvornår du er sulten og stoppe, når du er mæt. Men fordi du er afhængig af sukker, så når du aldrig til det sted, hvor kroppen intuitivt vælger mest af det sunde. Tværtimod ender du med en kost der mest består af sukker, brød og andet der tilfredsstiller der søde tand.

3. Du spiser det din krop har lyst til - men du lytter ikke til hvad de cravings prøver at fortælle dig. Er du udmattet, så er sukkertrang ofte kroppens desperate forsøg på at få lidt tiltrængt energi. Dine cravings skriger på sukker, men det din krop reelt har brug for er hvile. 

Hvorfor er jeg så skråsikker?

Fordi jeg startede med at undervise i netop Mindfull Eating. Jeg har lært 100-vis af kvinder at spise med deres lyst og appetit. TIl jer hvor det bare ikke virkede – undskyld!

Kan du se dig selv i en af de ovenstående problematikker. Så er vejen frem denne:

Kan du ikke mærke din mæthed, så skal du lære andre teknikker til at vurdere, hvor meget du har behov for at spise, som IKKE handler om at mærke din sult og mæthed (egentligt logisk ikke ?)

Er du sukkerafhængig skal du i stedet ind og arbejde med din afhængighed. For først når du har lært at kontrollere din sukkertrang kan du få et afbalanceret forhold til mad, hvor du ikke hele tiden ender med at fravælge det sunde til fordel for det søde.

Ved du med dig selv, at du ofte spiser på træthed, stress eller andet der ikke handler om et behov for mad. Så skal du øve dig i at gå et skridt dybere end at lytte til dine cravings, nemlig at  lytte til hvad din krop prøver at fortælle dig, at den reelt mangler. 

Jeg hjælper dig gerne, med mit online forløb “Successful Eating”

kh Ditte

[video] Dine tanker om mad vedligeholder din overvægt
Gråt er godt for din vægt