Den forskel ekspertviden kan gøre

eksperthjælp vægttab psykolog

For et par uger siden var jeg ude og løbe og som en postergirl for vores tids mangel på nærvær kommer jeg hjem, men stopper op midt i døråbningen da jeg får en sms. Døren (der er tung) knalder lige ind på min venstre hofte!

Det gjorde ONDT. Jeg prøvede at holde mig i ro de næste dage. Men som dagene gik blev det værre og værre, og efter en uges tid fik jeg også ondt i knæet af at gå og halte. Imens væltede mine katastrofetanker frem.

“Hvad hvis den er brækket”

“Hvad hvis smerterne betyder, at jeg er ved at ødelægge den mere”

“Hvad hvis jeg går til lægen og får at vide at jeg skal være sengeliggende”

Alle tankerne var tilsammen med til at gøre, at jeg brugte to uger på at tage tilløb til at gå til lægen. Jeg bor i Tyskland, så jeg er klar over, at jeg er et heldigt asen, når jeg fortæller næste del af historien. For i forgårs tog jeg mig endelig sammen og gik til en ortopædkirurg for at bestille en tid. 10 minutter senere var jeg tilbage på gaden. Jeg havde fået en tid med det samme, var blevet skannet og havde heldigvis intet brækket.

Det jeg havde var til gengæld en stor blodansamling, som jeg skal lave nogle strækøvelser for at få til at gå væk.

Nå lang historie kort.

Fordi jeg nu vidste, at smerterne var irriterende, men ufarlige OG at jeg slet ikke havde glæde af hvile- tværtimod.

Så gik jeg helt anderledes til mit ubehag. Nu vidste jeg hvad det var- jeg vidste hvad jeg skulle gøre- og jeg vidste, at selvom det var lidt ømt, så var det kun ved at lave mine øvelser, at det ville blive bedre.

Nu 2 dage efter er smerterne mere eller mindre væk. Jeg har endda været ude og gå 5 km i dag uden smerter.

Hvorfor fortæller jeg dig denne historie?

Fordi det er meget lig det der sker for mine kursister på “Få krammet på din sukkertrang”

Når du først er havnet i en ond cirkel af slankekure og overspisninger. Så vil dine cravings blive noget du er bange for (som mine smerter). Du ved ikke, hvad du skal gøre for at få dem væk og du er bange for, at det du gør bare vil gøre det hele meget værre.

Derfor ender du i en tilstand, hvor du gør alt hvad du kan for ikke at føle dit ubehag.

Det der sker for mine kursister, når de går igang med kurset er tilsvarende mit besøg hos lægen.

Når første du ved, hvad det er der sker, når du har cravings og du forstår, hvorfor du overspiser. Så holder det op med at føles farligt og katastrofetankerne glider i baggrunden.

Det er præcis i den zone, at du kan finde overskuddet til lave din øvelser - og nå i mål.

Hvilket forskel ekspertviden kan gøre!

Jeg hjælper dig gerne, med mit online forløb “Successful Eating”

Kh Ditte

Er du offer eller drivkraft?
Det er snart jul- giver det mening at starte op nu?