Magtesløsheden er den værste

Magtesløsheden er den værste

Hvis du spiser for meget, eller for usundt. Så kender du måske følelsen af magtesløshed.

Du har forsøgt at spise anderledes så uendeligt mange gange, men du oplever, at du falder i – igen og igen.

Og det værste, når en craving først får taget i dig, så føler du ikke, at du reelt har meget at skulle have sagt. Før eller siden ved du, at du får overspist.

Magtesløshed gør dig sårbar overfor overspisninger, for når du har lært gennem års erfaringer, at lige meget hvor meget du slår dig i tøjret, så ender du altid samme sted- med slikskålen, chipsene eller chokoladen. Så er det jo ikke så mærkeligt, at du til sidst næsten dropper at yde modstand.

Men der er en vej ud af magtesløsheden.

Den er ikke at gøre mere af det du allerede har forsøgt (uden held) i årevis.

Men derimod at lære nye strategier.

Det gjorde Karina. Hun har lige afsluttet "Successful Eating" og skriver :

"Jeg vil benytte lejligheden til, at sige tak for denne gang. Jeg har fået fantastisk meget ud af dit kursus, og jeg kan mærke, hvordan jeg virkelig rykker i forhold til min spisning.

Jeg er klar over, at dette er vejen at gå, og jeg er fuld af optimisme på, at jeg nok skal kunne komme den rigtige vej i fremtiden. Jeg ser faktisk frem til det. Jeg glæder mig til, at arbejde videre med forløbet på egen hånd, og ikke mindst mærke hvordan jeg kan spænde bæltet længere og længere ind.

Jeg kan også mærke på mig selv, at jeg har meget mere selvtillid/selvværd. Jeg hviler meget mere i mig selv. Jeg kan se nu, at jeg virkelig har ’lidt’ en del under, ikke at kunne få min spisning til at fungere for mig. Jeg er fuld af energi, og har masser af gåpåmod. Det føles rigtig godt."

Du kan lære samme strategier på "Successful Eating"


Kh Ditte

Hvorfor jeg ikke giver kostråd
Der kan være to grunde til at du overspiser!