Mad – ven eller fjende?

Mad – ven eller fjende?

Hvis du har været på slankekure, så kender du måske det her. 

Hvad er truslen under en kur? 

For de fleste er truslen, at man ikke vil tabe sig, eller vil tage på igen. Ofte fordi man bliver fristet over evne og spiser alt for meget af noget man faktisk slet ikke burde spise.

Især nogle typer mad bliver associeret med fare (vægtøgning og overspisning). 

Det kan være: 

  • Særligt kalorietunge madvarer (Nødder og chokolade) 

  • Mad med mange kulhydrater (brød og sukker) 

  • Fedtholdig mad ( Avocadoer eller smør) 

Har du lært at frygte mad, har du også lært dig selv at tænke på mad på en anden måde, end mennesker der aldrig har været på kur gør.

Du vil nemlig gå i en mere eller mindre konstant “trussel-vurdering”. “Hvad kan jeg spise i dag”, “kan jeg spise det?”,” Hvis jeg spiser det, hvad kan jeg så droppe” etc. 

Alt i alt betyder din frygt, at du tænker meget mere på mad, end den veninde du har, som spiser lidt af det hele 

Og tænker man på mad en stor del af dagen, så er sandsynligheden for, at man til sidst bliver fristet over evne og spiser for meget langt større

En vaskeægte ond cirkel! 

Jeg hjælper dig gerne hvis du vil ændre din tilgang til din spisning, du kan starte med mit nye kursus "Successful Eating".

Kh Ditte

Tænker du i MEN eller OG
Hvis (bare) jeg bliver syg