Er du ramt af “det er ikke rimeligt-syndromet”

Er du ramt af “det er ikke rimeligt-syndromet”

Louise er på arbejde. Der er altid fredagsmorgenmad og i dag er det egentlig som alle andre fredage. Bortset fra at Hanne har taget romkugler med (Louises absolut yndlingskage). 

Romkuglerne går bordet rundt og alle tager en og roser i høje toner. 

Louise havde faktisk besluttet sig for at tage en skive brød i dag. 

Men nu begynder en indre forhandling.

“Hvorfor kan de allesammen få, når jeg ikke kan?”

“Hvorfor skal mit liv være så trist”

“Hvorfor kan Pernille være slank OG spise en romkugle, når jeg må sige nej?”

Få minutter efter vælger Louise at tage en romkugle.

Lad os nu sige, at Louise bare elsker romkugler og det sker en gang hver 14. Dag. Så vil det højst sandsynligt påvirke hende meget lidt. 

Men hvad nu, hvis det samme sker til frokost. Når de andre tager den varme ret ( fiskefileter med pomfritter) og hun dropper den ellers planlagte salat. 

Måske sker det endda igen om aftenen, hvor hun er på cafe med en veninde. Veninden vælger burgeren og Louise, som ellers havde lovet sig selv, at NU skulle hun have den salat, bliver igen ramt af, at det er urimeligt med alle de ofre hun skal gøre og vælger burgeren.

===

Kan du se mønstret? 

Det er ikke rimeligt-syndromet får dig til at føle, at du hele tiden bliver snydt og den oplevelse driver dig til at spise meget mere usundt, end du inderst inde ønsker.

===

Vil du have min hjælp til at opdage og ændre dine saboterende tankemønstre omkring mad og spisning? Så prøv mit kursus "Successful Eating"


Kh Ditte


Har du det rette vægttabs-mindset?
Jeg har en god grund til at trøstespise