Hvorfor jeg fraråder vægtmål

Hvorfor jeg fraråder vægtmål

Du kender det helt sikkert. Du starter dit vægttab med at planlægge hvor meget du vil tabe dig om ugen – og regner ud hvor meget du så vil veje hvornår. 

Men som du måske har erfaret, så er der en del faldgrupper ved den tilgang til vægttab. 

  1. Du vælger metoder hvor det går hurtigt, så du føler dig sikker på at nå i mål. Men du glemmer at tænke på, om du spiser, som du reelt gider resten af livet (hvis ikke, så er det bare et spørgsmål om tid før du spiser som du plejer – og vejer det du plejer)

  2. Du vil kun tænke, at dit arbejde med spisningen virker, hvis du taber dig det du havde planlagt. Hvis du har planlagt at tabe dig 500 gram om ugen og kun har tabt 200 gram vil du føle dig skuffet. Ofte vil du også overse, at der måske er andre gevinster ved din nye spisning fx mere energi. Fordi du kun måler succes på vægten. 

  3. Når du har uger (og det har du) hvor du ikke har tabt dig vil du føle du har fejlet – og ofte vil den følelse af nederlag ende i en overspisning. 

Vægt er uforudsigelig. Du kan spise salat hele dagen og veje mere i morgen – og du kan leve af burgere og have tabt dig. 

Derfor er et for stort fokus på vægten med til at give dig en hel masse rutchebaneture, som  forstyrrer din vægttabsproces og ofte ender med at du mister modet.

Det jeg ser virker er at lægge dit fokus et helt andet sted. I stedet for at sætte et vægtmål, så sæt et mål omkring det din vægt er et symptom på , nemlig: 

  1. Dine spisevaner

  2. Dine tankemønstre omkring mad

  3. Dine overspisninger

  4. Din sukkerafhængighed

Når du lærer at ændre dine vaner og tankemønstre omkring din spisning. Så kommer vægttabet helt af sig selv, fordi du er inde og behandle årsagen til at du tog på i første omgang. 

Du lærer det hele på onlineforløbet "Successful Eating" 


Kh Ditte

Lader du din indre kritiker bestemme kursen?
Den måde dine omgivelser saboterer din spisning