Til salg, helspejl, aldrig brugt

Til salg, helspejl, aldrig brugt

Anne greb sine nøgler på krogen i køkkenet.

Madpakken lå allerede skjult i 3 små rum i tasken, så ingen bemærkede, hvor meget hun egentlig spiste på en arbejdsdag.

På vej ud i entreen så hun en frisk buket blomster stå på kommoden foran helspejlet, der hang ved døren. Hun drejede hovedet og fik et sug i maven. Ikke så meget fordi hun var glad for mandens betænksomhed, men fordi hun normalt altid drejede hovedet den anden vej, så hun undgik sit eget spejlbillede...

Stikket i maven var så vedholdende, at hun var nødt til at snuppe sin müslibar på vej i bilen, selvom hun lige havde spist morgenmad.

Hun vidste godt, at det var ulogisk at spise, når hun lige var blevet ked af sit eget spejlbillede, men hun kendte ikke andre måder at få smerten til at gå væk. For en stund.

Smerten og selvleden føltes så overvældende, at alle gode hensigter bare smuldrede som sand mellem fingrene på hende.

===

Mange af de kvinder, jeg arbejder med, genkender lidt af Annes historie. Det kan være i forskellige grader, men skammen over kroppen er desværre en følgesvend i perioder af deres liv.

For at komme ud af den onde cirkel af selvlede, skam og trøstespisning skal vi sætte ind på flere områder.

Det kræver en målrettet og systematisk indsats at ændre vaner OG lære at holde af sig selv igen, og det har INTET at gøre med at tage sig sammen. Du skal derimod vælge en metode, der er baseret på evidens og derfor tager dig i hånden og lærer dig, hvordan du skridt for skridt får styr på både spisningen og kropsglæden. 

“Få krammet på din sukkertrang” er baseret på netop det. Min viden inden for kognitiv terapi, men også 13 års erfaring med at hjælpe kvinder til at slippe overspisninger og overvægt. 

=> derfor indeholder "Successful Eating"  både redskaberne til at ændre din spisning, men også redskaberne til at få det godt med din krop.


kh Ditte

Kan egenomsorg være din akilleshæl ?
Fra selvlede til selfie