Det Kirsten lærte ved mors skørter

Det Kirsten lærte ved mors skørter

Da Kirsten var en lille pige engang i 1950’erne boede hun med sin mor og far i København. Hendes storebror var der også, men han fyldte ikke så meget for hende. Hun var mors pige! 

Kirsten var en stille pige. Hun var glad for at læse og nød når hun og mor bagte sammen. Hun var til gengæld ikke ret glad for at gå i skole.  Hun blev drillet med de ekstra kilo, og børn var jo hårde dengang. Så at komme hjem til mors skørter (og kager) var en daglig lettelse! 

Mor vidste godt, at det var hårdt for Kirsten, så hun sendte hende afsted med en madpakke med lidt ekstra kærlighed i, ofte iform af tandsmør og ekstra tykke skiver pålæg. Men Kirsten var i hendes baghoved hele dagen. Hun vidste, at hun ofte fik en trist pige hjem og det stressede hende og gjorde hende trist. 

Derfor havde mor indført en eftermiddagstradition. Når Kirsten og hendes bror kom hjem fra skole, så gik de efter flødeskumskager. Eller det vil sige, Kirsten eller hendes bror gik afsted. Den der gik til bageren valgte kagerne og for at motivere til at tage indkøbsturen fik den der gik til bageren to flødeskumskager.

Det fungerede fint gennem de fleste af Kirstens teenageår. Både Kirsten og mor fik dagligt dulmet deres stress og tristhed (Kirstens bror plejede at sluge kagen og så løbe ud og se sine venner). 

På den måde lærte Kirsten, at når hun var ked af det, så kunne hun altid spise sig til lettelse og kærlighed. 

Den indlæring har kostet hende dyrt! 

I dag er Kirsten i 70’erne og hun kæmper stadig med tendensen til trøstespisning – og en overvægt der idag belaster hendes krop, så hun ikke længere kan klare det havearbejde hun ellers elsker. 

Hun har været på ALLE kure! Grapefrugt, æggekuren, 4 dages kuren, low carb, low fat. Hvis den har været i et dameblad, så har hun prøvet dem. Men lige meget virker det jo, når hun aldrig har kunnet holde ved.

For nylig gjorde Kirsten noget nyt. Hun har droppet kurene (har endda sat alle slankebøgerne i kælderen) og er begyndt at arbejde med dét hun lærte dengang for så mange år siden. For koden til varigt vægttab ligger i at  Kirsten aflærer det hun lærte af mor, og så har hun brug for at lære nye strategier der kan få hende igennem stressede tider uden at smide alle gode hensigter ud af vinduet og overspise. 

Det arbejder hun målrettet på, med min hjælp. 

Kh Ditte

Annikas erkendelse
NÅ, så lavede jeg den fejl igen