Det skal jeg ikke bestemme

Det skal jeg ikke bestemme

Indimellem er det som om der bare opstår et “ugens tema” i mine emailudvekslinger med mine onlinekursister. Denne uges tema har det været “trods”.

Mange af os føler en trods, når vi oplever, at andre prøver at kontrollere, hvad vi spiser. Det kan være kollegaen der venligt spørger om vi er klar over, at det er meget mere slankende at tage salaten, end dagens ret. 

“Det skal du ikke bestemme!!”

Men det har ikke været den udefra-kommende trods vi har talt om denne uge. Det har været den indefra-kommende trods.

Det kunne f.eks se sådan her ud. 

Du beslutter dig for ikke at spise slik i aften, men i det sekund du tager beslutningen er det som om det eneste din  hjerne kan tænke er: 

“Det skal du ikke bestemme!!”

Trods kan altså blive trigget både af når andre prøver at kontrollere dig, men også når du selv prøver at tage sundere valg.

Jeg kan  ikke afsløre hvad vi snakker om i vores fortrolige emailsparring. Men jeg kan fortælle, at der skal sættes ind på flere planer for at bryde trodsspisning - også den der bliver trigget af dine egne regler. 

Jeg lærer dig hvordan på "Successful Eating"


kH Ditte

NÅ, så lavede jeg den fejl igen
Jeg er lidt ked af at jeg ikke har tabt mig mere denne uge