Tankerne der vedligeholder dine overspisninger

Tankerne der vedligeholder dine overspisninger

Når man overspiser, så kan det føles som en næsten uløselig gåde at regne ud, hvad der vedligeholder den adfærd der føles så skidt og spænder ben for så meget.

Og der er mange grunde og mange vedligeholdende faktorer!

Men en af dem jeg ser igen og igen er tankerne om, at overspisningerne er ukontrolable. Jeg vil faktisk gå så langt som at sige, at netop tanker om, at du intet kan stille op, når overspisningerne kommer over dig er det der vedligeholder dine overspisninger. 

  • Jeg har ingen kontrol over mine overspisninger

  • Jeg kan ikke stoppe mig selv

  • Min spisning styrer mit liv

Hvis du tænker, at du ikke kan styre din spisning. Så har du helt sikkert mange gode grunde til at tænke det. F.eks årevis af erfaringer med at forsøge at kæmpe imod en craving, for så at give efter og overspise. 

Men problemet med kontroltabstankerne er, at de forstærker din adfærd. Altså jo mere du tror på, at du ingen kontrol har, jo mindre vil du tage ansvar for at få kontrollen tilbage! 

Jeg kender dig ikke personligt, men jeg er sikker på, at der er områder af dit liv, hvor du oplever stor kontrol. 

Hvor du kan takke nej, eller gøre ting, selvom de ikke er lystdrevne. 

Du er helt sikkert et menneske der formår at få kontrollen tilbage. Men måske skal du lære nogle nye strategier, når det gælder din spisning.

For din følelse af, at du igen og igen ikke kan stå imod når din overspisningstrang kalder er ikke et udtryk for at du er en tabt sag der er dømt til evig overspisning. Men et udtryk for, at du bruger nogle strategier der tydeligt ikke virker for dig.

Strategierne der virker- og har virket for mine klienter gennem de sidste mange år - lærer jeg dig på "Successful Eating"


Kh Ditte

Har du givet dig selv lov?
Tinas selvdestruktive spisemønster