Tinas selvdestruktive spisemønster

Tinas selvdestruktive spisemønster

Tina har næsten overspist hele sit voksne liv. Hun var tynd, tangerende undervægtig som barn. Men når hun kigger tilbage kan hun se, at hendes syn på mad og spisning ændrede sig gradvist. Måske fordi hendes ældre storesøster kæmpede med overvægt gennem teenageårene. Tina var kun 8- 9 år, men hun kan huske at søsterens kamp mod vægten allerede dengang påvirkede den måde hun begyndte at se maden og sin egen spisning på. Hun kom til at frygte usund mad - og de kontroltab hun så hos storesøsteren.

Det var ikke en ændring der skete fra den ene dag til den anden. Og måske var det sket lige meget hvad. 

Men Tina begyndte at sætte sig selv på “mini-kure”. Allerede som 10-11 årig kan hun huske at hun for eksempel besluttede at undgå slik i 2 uger for at være sund. Nogle gange lykkes det hende, men for det meste var det eneste resultat, at hun blev så optaget af slik, at hun cyklede i Netto på vejen hjem fra skole og købte den store pose “Losepladsen”. Det var hendes favorit. Bolcheblandingen sad lige i skabet hver gang. 

Det sjove er, når hun kigger tilbage, så har hun aldrig rigtigt sluppet dette mønster af slankekure og kontroltab igen. 

De ser måske lidt mere voksne ud nu. Nu er det velovervejde kostomlægninger, men hendes svingen mellem enten at være super “god” eller at overspise er intakt. 

Derfor meldte Tina sig til "Successful Eating". Fordi hun var så træt af at have så ustabilt et spisemønster. Sund den ene uge, usund den næste.

Eller sund til morgenmaden, usundt resten af dagen. 

Det arbejder hun med i øjeblikket. At finde frem til den gyldne middelvej, hvor hun spiser normalt sundt med plads til lidt usundt årets fleste dage. Uden at føle, at alt er ødelagt, hvis hun vælger at spise et stykke wienerbrød på arbejde, men også uden at kaste sig ud i over-sunde kostomlægninger, som hun inderst inde godt ved hun ikke orker resten af livet. 

Med andre ord, hun arbejder på at vende tilbage til en helt normal spisning. 

Jeg hjælper hende fra sidelinjen, for der er 6 ugers emailsparring, når du melder dig til onlineforløbet. 


Kh Ditte

Tankerne der vedligeholder dine overspisninger
Krisen er slut- overvægten hænger ved