Hvornår er din spisning et udtryk for afhængighed?

Hvornår er din spisning et udtryk for afhængighed?

"Hvornår spiser jeg kage for nydelsen - og hvornår er det sukkerafhængighed?"

Det er faktisk et virkeligt godt spørgsmål. For sagen er den, at to kvinder kan sidde på den samme cafe og spise den samme slags kage - den ene spiser det af afhængighed, den anden gør ikke. 

Lad os se på to eksempler: 

Anne kommer direkte fra arbejde. Hun har haft en travl, men produktiv dag og glæder sig til en times hygge med Charlotte, inden de skal videre og hjem til familierne. Da Anne kommer til cafeen falder blikket på fastelavnsbollerne og hun skynder sig at vælge en kop kaffe og hendes yndlings-bollesmag med hindbær. 

Charlotte kommer 10 minutter senere. Hun har også haft en travl dag, men er modsat Anne er hun frustreret, fordi hun ikke føler hun har nået det hun gerne ville – og så sad hun oven i købet fast i trafikken på vej til deres cafemøde. Charlotte er stresset og trænger til at falde ned. Hun falder for samme fastelavnsbolle, og kan da også godt lide fastelavnsboller. Men skal hun være helt ærligt, så kunne en pose Matadormix også have gjort det. Det hun trænger til, er følelsen EFTER bollen. Når sukker og fløde beroliger de flossede nerver.

I min optik, så handler den gode spisning ikke om at styre uden om alt usundt, men om at lære at styre uden om den spisning der ikke handler om nydelse, men flugt fra og dulmen af noget andet. 

  • Forestil dig en spisning, hvor du som Anne kunne tilvælge nydelsen?

  • Men ikke, som Charlotte tog en masse valg, hvor nydelsen var begrænset, fordi du reelt var for oprevet til at smage på maden? 

På "Successful Eating" lærer du netop det. 

At træde ud af den afhængige spisning - men bibeholde den spisning der giver dig livskvalitet og nydelse! 

Kh Ditte

Det du skal lære ud over at adskille spisning fra følelser
Onlineforløb eller zoom-workshop