Tossetanker og hvad de kan gøre ved din spisning

Tossetanker og hvad de kan gøre ved din spisning

Jeg er blevet klippet i går  (frisørerne åbnede mandag i Berlin).

Det sjove er, at selvom jeg har 44 års erfaring med mit hår- så håber jeg altid lidt at møde den frisør der kan klippe mit hår tykt og måske lidt længere 😆

Nå men det er jo godt gammeldags tosset at blive ved med at håbe lidt på et udfald, som min fornuft jo siger mig ikke er muligt. Og det er også derfor jeg kalder den slags tanker, tosse-tanker eller Irrationelle tanker. 

Er de et problem? 

Ikke i sig selv. 

I min situation er jeg bevidst om, at selvom jeg faktisk altid håber, at det er et spørgmål om den rigtige klipning. Så ved jeg også med min fornuft, at mit drømmehår ikke er inden for rækkevidde. 

Derfor kan jeg grine af mig selv - og begynder f.eks ikke at nægte at betale eller ærgre mig i dagevis over den dårlige klipning. 

Men tossetanker kan være et problem

F.eks havde jeg på et tidspunkt en kursist på workshoppen, som ofte fik tanken "Min mor og søster er også overvægtige, så lige meget hvad jeg spiser vil jeg altid være tyk".  

I mange år havde hun accepteret tanken som sand - og ofte førte den til at hun droppede at tænke over hvad hun spiste - og voila så blev tanken selvopfyldende. Hun KUNNE ikke tabe sig. 

På "Få krammet på din sukkertrang" opdagede hun, at det var en tossetanke. Selvfølgelig gjorde det en forskel om hun arbejdede med sin tendens til at spise alt for store måltider eller ej. 

Betød denne indsigt, at hun så aldrig fik tanken igen? 

Nej - og ligesom med mine hår-drømme, så vil de nok dukke op on/off resten af hendes liv. 

Men det er ikke det afgørende. 

Det der er vigtigt er, at hun nu ved at det er en tosse-tanke, som hun ikke behøver at tage seriøst. 

Hun kan tænke det OG stadig holde fast i det hun ved med sin fornuft, nemlig at det gør en stor forskel for hendes vægt, når hun arbejder med sin spisning. 

Det er noget af det vi arbejder med på workshoppen, hvor vi pga formattet med kun 6 deltagere har god tid til at finde frem til hvor skoen trykker. 

kh Ditte

Hvem klarer sig bedst - optimisten eller pessimisten?
Hvordan er den nye workshop?