Gå med - og ikke imod din indre 3 årige

Gå med - og ikke imod din indre 3 årige

"Det er som om min indre 3 årige bliver trodsig og stritter imod, når jeg laver regler for min spisning" 

Nogenlunde sådan skrev en kursist i vores fælles forum for "Få krammet på din sukkertrang" igår. 

Så hvad gør man når man: 

1. gerne vil spise sundere og mindre

2. har en indre trodsig 3 årig der hader regler der strammer for friheden? 

En indre 3 årig er ikke så meget anderledes end en vaskeægte 3 årig.  

For hvad sker der når vi voksne bliver rigide og uvillige til at give en 3 årig lidt medbestemmelse? De bliver rasende og trodsige. Men får de et valg, "vil du have den røde eller den blå trøje på i dag" og får noget indflydelse, så kan man pludseligt styre uden om ihvertfald en del af raserianfaldende. 

Vores indre 3 årig er ikke så meget anderledes. Den skal ikke have lov at styre showet (for den er jo kun 3 år),  men hvis vi går lidt med vores indre 3 årige, så kan vi hjælpe den og os selv med at ændre vores spisning, så vi kan nå i mål uden, at den indre 3 årige får raserianfald og får os til at overspise i trods. 

Vi er ikke vandt til at tænke at omsorgsfuldhed overfor os selv er nøglen til at komme i mål med vores vægtmål.

Faktisk har de fleste lært, at når du kan mærke din indre 3 årige stritte imod, så er det der du skal bruge din viljestyrke og bede den lille om at klappe kaje. 

Men min erfaring gennem de sidste 14 år, hvor jeg har arbejdet med vægttab og ændring af spisemønstre er, at vi må og skal lære at vise omsorg for os selv og vores trodsige sider, hvis vi vil i mål med et livslangt vægttab. 

Det hjælper jeg dig til at lære på "Successful Eating"

For vi må aldrig tro at vores spisning bare er et spørgmål om at lave en plan - og så klemme balderne sammen og følge den. Det har ofte den stik modsatte effekt; overspisninger, kontroltab og lavt selvværd. 

Kh Ditte

Hvordan er den nye workshop?
Jeg håber egentlig bare at så mange som mulig kan få hjælp via dit program